Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rudenī Latvijas pirmizrādi piedzīvos Aika Karapetjana melnā komēdija Sema ceļojumi

Vairākos starptautiskos kinofestivālos augsti novērtētā režisora Aika Karapetjana jaunā filma Sema ceļojumi šoruden, 8. septembrī, piedzīvos nacionālo pirmizrādi. Vēl pirms filmas pirmizrādes, 29. jūlijā, kinomīļiem filmu būs iespējams noskatīties Rojas kino, mākslas un mūzikas festivālā RojaL.

Filma Sema ceļojumi, kas pērn novembrī piedzīvoja pasaules pirmizrādi lielākajā Ziemeļamerikas žanra filmu festivālā FantasticFest Ostinā, ASV, ir savdabīga pasaka pieaugušajiem – melnā komēdija, kurā acīgākie skatītāji spēs saskatīt stāsta līdzību ar kādu sengrieķu mītu. Filma stāsta par beļģi Semu, kurš dodas uz kādu nomaļu Eiropas vietu meklēt savu tēvu. Tēva meklējumi ieved viņu pasaulē, kādu Sems nav iepriekš pieredzējis. Negaidītu situācijas pavērsienu rezultātā beļgis nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kurienes viņu, kā izrādās, var glābt tikai kāds mazs sivēns. Kā norāda filmas veidotāji, filmas tapšanā izmantoti dažādi oriģināli kinemotogrāfijas paņēmieni, lai vienlaicīgi runātu par tādām klasiskām tēmām kā mīlestība, brīvība, naids, greizsirdība u. c.

"Man prieks, ka Latvijas skatītājiem būs iespēja aizbēgt no realitātes un nonākt kādā citā pasaulē," tā pirms filmas pirmizrādes saka režisors Aiks Karapetjans.

"Ceram, ka Aika Karapetjana melnā komēdija Sema ceļojumi, ar kuru atklāsim jauno Latvijas kino sezonu, būs pavērsiens žanra kino Latvijā. Kopš pasaules pirmizrādes ASV filma turpina gūt skatītāju atsaucību ārpus Latvijas, un ceram, ka to atzinīgi novērtēs arī Latvijas skatītāji,” tā filmas producents Gints Grūbe.

Filmā galveno lomu atveido Eiropas kino populārais beļģu aktieris Kevins Jansens, kurš filmējies tādos populāros kinodarbos kā režisores Koralijas Feržē filmā Atriebība un Kristiana Volkmana Slepenā istaba. Filmā Sema ceļojumi lomas atveido arī jauni un daudzsološi, kā arī pieredzējuši un jau iemīļoti latviešu aktieri – Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Normunds Griestiņš. Operators ir Jurģis Kmins (Bille, 1906 u. c.), galvenais mākslinieks – Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Maija Gundare, kostīmu māksliniece – Liene Dobrāja, producenti – Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe (Melānijas hronika, Tēvs Nakts, Janvāris u. c.).

Jau ziņots, ka Latvijas un Beļģijas kopprodukcijas filma Sema ceļojumi, ko veidojusi Latvijas filmu studija Mistrus Media kopprodukcijā ar Beļģijas kompāniju Polar Bear, izpelnījusies arī ietekmīgā televīzijas tīkla HBO Europe ievērību – tas iegādājies filmas demonstrēšanas tiesības, tādējādi apliecinot latviešu filmas kinemotogrāfisko un saturisko vērtību.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja