Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tallinas kinofestivālā starptautisko pirmizrādi piedzīvos Aika Karapetjana filma Bezkaunīgie

Tallinas kinofestivālā Melnās naktis (Black Nights) starptautisko pirmizrādi piedzīvos Aika Karapetjana jaunākā filma Bezkaunīgie, informēja filmas pārstāvji.

Mistiskais psiholoģiskais trilleris par ģimenes attiecību sarežģītajām peripētijām nupat, 17. oktobrī skatītāju pilnā zālē piedzīvoja savu nacionālo pirmizrādi Rīgas Starptautiskajā kino festivālā un skatāms uz kino ekrāniem visā Latvijā.

Studijas Vino Films dibinātājs, viens no filmas producentiem Roberts Vinovskis atzīst – ziņa, ka Bezkaunīgie iekļauti reģiona svarīgākā festivāla programmā, iepriecina: "Filma tapusi ar tiešām ļoti minimālu budžetu Valsts kultūrkapitāla fonda pilnmetrāžas mikrobudžeta filmu ražošanas programmā, turklāt ekstremālos apstākļos – filmēšana noritēja COVID-19 pandēmijas laikā. Filmēšanas periods ilga tikai 13 dienas, taču filmēšanas grupa gandrīz mēnesi, kamēr norisinājās sagatavošanās un filmas uzņemšanas process, dzīvoja ļoti noslēgti, gandrīz nepametot filmēšanas lokāciju. Esam gandarīti par novērtējumu, turklāt dalība prestižā, augstas klases kino festivālā palīdzēs piesaistīt gan citu festivālu uzmanību, gan pavērs durvis plašākai filmas izrādīšanai arī ārpus Latvijas."

Filmā Helēna (Marta Grase) ar ģimeni ierodas sava mirušā tēva entomologa vasaras mājā, kurā nav bijusi kopš bērnības. Viņas diktatoriskais, valdonīgais vīrs, augstskolas pasniedzējs Rihards (Didzis Jonovs) kopā ar abiem bērniem palīdz ēku atjaunot, lai Helēna tajā varētu pasniegt deju stundas un atsākt savu horeogrāfes karjeru. Kopīgā darbā pavadītās brīvdienas pārvēršas murgā, kad ģimene atklāj, ka māja ir pilna ar kukaiņiem. Cīņa ar tiem pāraug ģimenes cīņā citam ar citu. Taču negaidīts notikumu pavērsiens kļūst par skarbu pamudinājumu pārvarēt savstarpējus aizvainojumus un glābt ģimenes saites.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja