Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tapis jauns muzikāls raidījums bērniem Ukulele

Sadarbojoties bērnu iemīļotā raidījuma Tutas lietas producentam Ausma un tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma Tet vietējā satura ražotājam Tet studio, kā arī mediju grupai TV3 Group, ir tapis jauns muzikāls raidījums pirmsskolas vecuma bērniem Ukulele.

Īsformāta videosērijas no 2. aprīļa būs skatāmas kanālos TV3 un TV3 Mini, bet no 15. aprīļa tās varēs skatīties lietotnē Tet+, vēlāk arī atsevišķas epizodes YouTube kanālā, informēja radījuma veidotāji.

Jaunais bērnu raidījums Ukulele aptuveni piecu minūšu garās sērijās pašiem mazākajiem skatītājiem jau agrā vecumā ļaus iepazīt brīnišķīgo mūzikas pasauli un apgūt dzidru un pareizu latviešu valodu. Raidījumā darbosies divi burvīgi varoņi – muzikālie, atjautīgie un labsirdīgie Uku un Lele. Uku lomā iejuties Latvijas Nacionālā teātra aktieris Uldis Siliņš, savukārt Leli spēlē dziedātāja Annija Putniņa. Abiem draugiem viņu muzikālajā telpā jeb ukulelē pievienosies arī 3D animācijas tēls – piemīlīgais Dieziņš, kas pasauli centīsies izzināt, kustoties līdzi mūzikas ritmā un nemitīgi uzdodot jautājumus: "Diez kāpēc...?"

Producenta Ausma direktore un Ukuleles idejas autore un režisore Marta Selecka stāsta: "Latvijā vienmēr ir iztrūcis kvalitatīvs saturs mazajiem skatītājiem, kuru ikdiena mūsdienās aizvien vairāk paiet pie dažādiem ekrāniem. Vēlējāmies radīt mazuļiem pašu labāko saturu, kāds vien iespējams! Galvenais mūsu nosacījums bija – raidījumam jābūt muzikālam un jāietver 3D animācija. Pateicoties izcilai komandai – talantīgiem mūziķiem, aktieriem, pedagogiem un profesionālai filmēšanas grupai –, kopā esam radījuši mākslinieciski augstvērtīgu, mūsdienīgu, mīļu un muzikālu audiovizuālu formātu." Līdz šim producents Ausma veidojis tādus bērnu iemīļotus raidījumus un seriālus kā Tutas lietas, Emī un Rū, Edžus triki.

Katrā no Ukuleles pirmās sezonas 20 sērijām bērni kopā ar Uku un Leli varēs muzicēt, dziedāt un iemācīties jaunas dziesmas, kas saistītas ar sērijā izzināmajām "tēmām" – bumba, vējš, miegs, zobi, suns u.c. Raidījumā būs dzirdamas oriģināldziesmas, kuru mūzikas autore ir talantīgā komponiste Laura Polence, bet vārdu autori – Edvards Kuks, Elizabete Lukšo-Ražinska un Inga Mastiņa. Ukulelē arī izskanēs bērnu vecākiem jau pazīstamas dziesmas un tautasdziesmas, kuras aranžējis mūziķis Raimonds Petrauskis. Savukārt Ukuleles skaņu ierakstos izmantoti visdažādākie mūzikas instrumenti: klavieres, ksilofons, metalofons, zvaniņi, flauta, ģitāra, ukulele, perkusijas u.c. 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja