Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz kinoekrāniem nonāk Dž. Dž. Džilindžera erotiski romantiskā spēlfilma Ekstāze

No 1. decembra kinoteātros un kino izrādīšanās vietās visā Latvijā skatāma Dž. Dž. Džilindžera debijas filma Ekstāze, kas tapusi pēc rakstnieces Karīnas Gleitneres (iepriekš Račko) romāna Ekstāze motīviem, informēja filmas veidotāji.

Dž. Dž. Džilindžera pirmā spēlfilma ir par  savstarpējām attiecībām, kurās iestājusies rutīna. Tas ir mirklis, kad durvis ir atvērtas trešajam, kurš atkal ievieš dzīvē kaisles mirkļus. Bet kāda ir kaisles cena un tās ēnas puses? Režisors Dž. Dž. Džilindžers stāsta par filmas pirmizrādes gaidīšanu: "Atšķirība starp kino un teātri ir milzīga. Teātrī, mēģinot divus mēnešus vienu epizodi, vēl var pilnveidot, bet šeit katrai epizodei ir kādas divas stundas. Un tajās divās stundās vienā brīdī ir jāuzņemas tā atbildība, ka – stop, šis ir nofilmēts. Pēc tam tas tā arī paliks. Visu laiku 20 stundas dienā tev ir pirmizrāde. Tā 28 dienas. Ir diezgan dīvaina sajūta. Mēs esam visu izdarījuši, bet pirmizrādes kā nav, tā nav. Nevaru noliegt, ka ir satraukums, jo šī ir lielā debijas spēlfilma. No sirds vēlos, lai skatītājus tiešām interesē tas, ko kopā ar komandu esam paveikuši."

Karīnas Gleitneres (iepriekš Račko) Ekstāze ir pirmais rakstnieces ekranizētais romāns. Karīna dalās iespaidos pēc pirmizrādes: "Ir īstenojies Latvijā kas nebijis, absolūts nestandarta projekts. Jau pašā sākumā nolēmu, ka pilnībā distancēšos no tā, ko es esmu radījusi savā fantāzijā, jo sapratu, ka filma jebkurā gadījumā būs kaut kas cits. Man nebija konkrētu ekspektāciju, kurām filmā būtu jātiek attaisnotām. Jā, es ar interesi skatījos, man šķiet, ka komandai ir sanācis ļoti kvalitatīvs un interesants darbs. Man tiešām patīk filma."

Filmas ainas pastiprina mūzika, kuru Ekstāzei radījis komponists un mūziķis Andris Vilcāns: "Man bija filmas scenārijs, kuru es lasīju un pārlasīju, līdz sāku dzīvot ainās. Vienā mirklī sapratu, ka man ir jāsāk no ekstāzes tēmas, no kuras pēc tam tapa pārējais materiāls, neredzot nevienu tēlu. Kad uzliku materiālu uz tām vietām, kur bija nepieciešama mūzika, bija tāds gandarījums – jā, ir sanācis. Vēlāk, kad bija pieejami kadri, tad rakstīju pēc sekundēm.”

Filma stāsta par šarmantās buduāra fotogrāfes Efejas (Linda Kalniņa) laulību, kas ir uz sabrukšanas robežas, kad viņa iepazīstas ar gleznotāju Eliasu (Eduards Johansons), kura darbnīca atrodas blakus viņas fotostudijai. Efeja nonāk kaislību, melu un intrigu virpulī, taču drīz vien šī jaunā aizraušanās kļūst par toksisku attiecību un asaru avotu. Efeja saprot, ka attiecībām ar Eliasu ir sava cena – iznīcība. 

Kas ir mīlestība? Kā tā rodas, un kāpēc tā ir tik viegli iznīcināma? Vai ekstāze tiešām ir cilvēka dzīves un attiecību augstākais punkts?

Lomās: Linda Kalniņa, Eduards Johansons, Signe Dancīte, Rihards Lepers, Telma Auziņa, Alberts Viegliņš, Lelde Dreimane un citi.

Filmas režisors Dž. Dž. Džilindžers, producents Kristiāns Alhimionoks un operators Jānis Eglītis. Kostīmu mākslinieces Ilze Grickus un Anda Ščerbaka.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja