Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Uzņemta dokumentālā filma Pauze par kultūras procesiem pandēmijas laikā

Uzņemta dokumentālā filma Pauze, kurā filmas veidotāji ir apkopojuši vairāku desmitu kultūras namu vadītāju no visas Latvijas stāstus un viedokļus par kultūras procesiem pandēmijas laikā, informēja filmas režisore Indra Vaļeniece.

Kad pasaulē notiek kas negaidīts, cilvēkus visvairāk interesē, kā tas ietekmē viņu dzīvi. Tāda ir mūsu daba – saprast un censties pieņemt pārmaiņas, citādi ikdiena, darbs, draugi, atpūta un daudzas citas pašsaprotamas lietas var kļūt bezjēdzīgas un liekas.

Kad globālā pandēmija sasniedza Latviju, daudzās jomās tika pieņemti dažnedažādi regulējumi un ierobežojumi. Šī filma ir dokumentāla liecība tam, kā dzīvoja Latvijas lauku un mazpilsētu kultūras un tautas nami tad, kad Covid-19 izplatība bija vislielākā.

Kā pārdzīvot visu to, ko nedrīkst? Atceltas, faktiski – pārtrauktas izrādes, koncerti, mēģinājumi, pulciņi un nodarbības. Gandrīz visa darbošanās – tikai attālināti. Kultūras nams kļūst tukšs. Vai miris? Vai tikai pauze? Kam tas ir svarīgi? Cik tas ir nozīmīgi? Kā un ko darīt?

Filmas veidotāji ir apkopojuši vairāku desmitu kultūras namu vadītāju stāstus un viedokļus. Intervijas ierakstītas pandēmijas laikā, ievērojot epidemioloģiskos sanitāros noteikumus.

Cilvēki, kuri uztur ikdienas kultūras vidi ārpus Rīgas, ir dažādi, tāpat dažāda ir viņu pieredze un attieksme. Cik tur kopīgā, cik atšķirīgā parādīts dokumentālajā filmā Pauze.

Filma veidota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, režisore Indra Vaļeniece, operators Armands Kaņepe, montāžas režisore Diāna Mikanova. Producents – biedrība DrKT.

Filmas pirmizrāde notiks Alsungas kultūras namā 8. janvārī plkst. 14.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja