Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Viestura Kairiša filma Pilsēta pie upes iekļauta Tallinas kinofestivāla Melnās naktis konkursa programmā

Ziemeļeiropā lielākais A klases festivāls Melnās naktis / Black Nights / PÖFF, kas notiks 13.-29. novembrī, izziņojis pilnu konkursa programmu, un šajā izlasē iekļauta arī Latvijas režisora Viestura Kairiša spēlfilma Pilsēta pie upes, kas starptautisko pirmizrādi piedzīvos Latvijas dzimšanas dienā – 18. novembrī, informēja NKC pārstāve Zane Kauliņa.

Tallinas kinofestivāls, kas šogad norisināsies jau 24. reizi, preses konferencē nosaucis vēl 17 filmas, kas pievienojas astoņām jau septembrī izziņotajām, un tagad ir zināma pilnībā visa starptautiskā konkursa programma (jau ziņots, ka šogad tajā ir pat divas Latvijas filmas – arī Lailas Pakalniņas jaunākā spēlfilma Spogulī). Viestura Kairiša spēlfilma Pilsēta pie upes starptautiski tiek izrādīta ar nosaukumu The Sign Painter.

Festivāla direktore Tīna Loka komentē: "Ir brīnišķīga sajūta izziņot tik plašu konkursa programmu, tik daudzveidīgu ģeogrāfiskā, stilistiskā un kultūras kontekstu ziņā. Mēs patiešām dzīvojam dīvainā laikā, kas nemitīgi mainās un uzkrauj papildu stresu ikvienam kinoindustrijā strādājošajam. No sirds jūtam līdzi visiem kolēģiem, kas šogad bijuši spiesti pārcelt vai atcelt savus festivālus, un esam priecīgi, ka tomēr varam nodrošināt kinoveidotājiem platformu, kur parādīt skatītājiem savus jaunākos darbus."

Tallinas kinofestivāls Melnās naktis jau iepriekš ziņoja par šī gada norises formātu, kas tiks pielāgots aktuālajai situācijai, bet ir paredzēti arī klātienes notikumi, tai skaitā filmu pirmizrādes. Pilna Tallinas festivāla programma tiks izziņota 6. novembrī, Baltijas konkursa skate – 27. oktobrī. Vairāk informācijas – festivāla mājaslapā www.poff.ee.

Producents Guntis Trekteris atzīst: "Filmas Pilsēta pie upes iekļaušana Tallinas kinofestivāla konkursa skatē ir brīnišķīga ziņa šajā laikā, kad vairums starptautisko filmu festivālu tiek atcelti vai pārcelti uz nenoteiktu laiku. Filmas izrādīšana prestižā A klases festivālā piesaista industrijas interesi un ļoti palīdz tās tālākai izplatīšanai citās valstīs. Un, pats galvenais, tā ir  lieliska iespēja ar mūsu filmu izstāstīt starptautiskai auditorijai vēl vienu svarīgu Latvijas stāstu."

Režisora Viestura Kairiša spēlfilma Pilsēta pie upes, kas uzņemta studijā Ego Media, nacionālo pirmizrādi piedzīvoja šāgada 17. janvārī un līdz šim joprojām ir kinoteātros visvairāk apmeklētā filma 2020. gada repertuārā – vairāk nekā 67 000 skatītāju.

Filma izpelnījusies 15 nominācijas šāgada Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps.

Filma Pilsēta pie upes joprojām pieejama tiešsaistē šeit.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja