Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas Mākslas forumā skanēs dzejas diskotēka Bohēmiskās dzīres

Apvienojot dzeju, mūziku un ļaušanos dejai, piektdien, 25. septembrī, pulksten 21 Liepājas Mākslas foruma atklāšanas vakaru papildinās līdz šim pilsētā nebijis notikums - kultūru atspoguļojošā interneta žurnāla Satori piedāvātā dzejas diskotēka Bohēmiskās dzīres, informēja Liepājas Mākslas foruma rīkotāji.

Dzejas diskotēkā dažādu paaudžu mūsdienu latviešu dzejnieki iejūtas dīdžeja lomā – viņi lasa publikai savu dzeju, atskaņo pašu izvēlētas dažādu žanru dziesmas un skaņdarbus, nododas bohēmiskām dzīrēm un dejām. Dzejas diskotēkas apvieno izklaidi un mākslu un ļauj ar laikmetīgās dzejas procesiem un autoriem atbrīvotā gaisotnē iepazīties tiem, kas ikdienā iespējams dzejas norisēm neseko.

Jautāts, kādu žanru mūziku apmeklētāji dzirdēs dzejas diskotēkā, Satori galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners atklāj: "Katra autora izvēlētā mūzika pastāsta kaut ko par šo autoru un zināmā mērā ļauj iepazīt viņu labāk. Var atskanēt aristokrātu maršs vai tik pat labi kāda popdziesma, ko mēs citkārt dzirdam pa dažādām radiostacijām. Tas ļauj apzināties un novērot to, ka dzejnieki, kas mūsdienās ir tāda nedaudz mistiska profesija, arī ir tikai cilvēki, kas mēdz izklaidēties un atpūsties."

"Cilvēki dejo un paralēli klausās dzeju, var just, ka viņi šo tekstu ar laiku, dziļāk naktī sāk uztvert ar lielāku entuziasmu un tas mums, dzejniekiem, ir visnotaļ baudāmi. Kopumā tas veido tādu kā performanci, kuru katrs dzejnieks ir režisējis, izvēloties konkrētu dzejoli un dziesmu," piebilst dzejniece un dramaturģe Anna Belkovska.

Bohēmiskajās dzīrēs dzeju lasīs un mūziku atskaņos astoņi mākslinieki: dzejnieks un kādreizējais liepājnieks Aivars Madris, dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Raimonds Ķirķis, dzejnieks Kirils Ēcis, dzejniece un māksliniece Marija Luīze Meļķe, ilustratore un dzejniece Lote Vilma Vītiņa, dzejniece un dramaturģe Anna Belkovska, dzejnieks un literatūrkritiķis Artis Ostups, kā arī interneta žurnāla Satori galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

"Atmosfēra ikreiz ir droša un iekļaujoša, un tas ir pasākums, kurā var iet arī nedaudz patrakot, bet tevi neviens par to nenosodīs, tā ir iespēja uzvesties brīvi. Labi pavadīts laiks, bet ar lielu pievienoto vērtību," iedrošinot apmeklētājus, piebilst Zēgners.

Satori ir digitāls žurnāls, kas par savu galveno uzdevumu uzskata veicināt sabiedrības spriestspēju un dot iespēju cilvēkiem piedalīties diskusijā par kultūras, sociāliem un politiskiem notikumiem. Paralēli publikācijām internetā žurnālā redakcija izdod grāmatas, bezmaksas avīzes, žurnālus un daiļliteratūras burtnīcas, rīko literāros lasījumus un publiskās diskusijas, atbalsta un piedalās kultūras un pilsoniskās aktivitātēs.

Liepājas Mākslas forumu ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Liepājas pašvaldības finansiālu atbalstu organizē Liepājas koncertzāle Lielais dzintars.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja