Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mammu, es tevi mīlu atzīta par Eiropā labāko bērnu filmu

Režisora Jāņa Norda spēlfilma Mammu, es tevi mīlu atzīta par Eiropā labāko bērnu filmu 2014. gadā. Eiropas Bērnu filmu asociācijas (ECFA) piešķirto balvu filmas producente Alise Ģelze saņēma šonedēļ, Berlīnes kinofestivāla ietvaros rīkotā ceremonijā, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Eiropas Bērnu filmu asociācija (European Children’s Film Association) šādu balvu piešķir jau ceturto gadu – visa gada laikā ECFA žūrija strādā deviņos dažādos bērnu filmu festivālos dažādās Eiropas valstīs, katrā no šiem festivāliem izvēloties vienu filmu savam nomināciju sarakstam. Gada beigās par žūrijas izveidotā saraksta filmām balso vairāk nekā 80 asociācijas biedri – aktīvu bērnu filmu industrijas darbinieki -, nosakot gada labāko bērnu filmu. Balvas pasniegšana notiek Berlīnes starptautiskā kinofestivāla laikā Bērnu filmu kopienas pieņemšanā (Treffen der Kinderfilmszene).

Eiropas Bērnu filmu asociācija ir dibināta 1988. gadā, un šobrīd tajā ietilpst vairāk nekā 80 biedru no 30 valstīm Eiropā un ārpus tās. Asociācija apvieno profesionāļus un organizācijas, kas strādā, veidojot kvalitatīvas filmas bērniem un jaunatnei; ECFA mērķis ir nodrošināt jaunākajai paaudzei labāko, kas pieejams filmu kultūrā, un vairot informētību par kvalitatīvu mediju politiku dažādās Eiropas valstīs.

Jāņa Norda filma Mammu, es tevi mīlu pasaules pirmizrādi piedzīvoja pirms diviem gadiem Berlīnes kinofestivālā, bērnu un jauniešu programmas Generation konkursa skatē un saņēma galveno balvu, kopš tā laika filma izpelnījusies lielu interesi un daudz apbalvojumu arī citos pasaules festivālos. Latvijas Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps 2014. gada nogalē tā saņēma balvu kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Jānis Nords tika atzīts par labāko spēlfilmas režisoru, bet aktrise Vita Vārpiņa - par labāko aktrisi galvenajā lomā. Filma saņēma arī Lielā Kristapa skatītāju balvu. Filma tapusi studijā Tanka, producenti – Alise Ģelze un Gatis Šmits, lomās arī Kristofers Konovalovs, Matīss Livčāns, Indra Briķe un citi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja