Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Splendid Palace rādīs Geibriela koncertu kinoversijā

Viens no vairākiem obligātiem pasākumiem, lai pienācīgi sagatavotos 17. maijā Rīgā gaidāmajam Pītera Geibriela koncertam, ir jau 13. martā plkst. 19 kinoteātrī _Splendid Palace _gaidāmā koncertfilma Peter Gabriel. Back to Front!

Tajā skatāms pavisam nesen - 2013. gada oktobrī Londonā notikušais koncerts, kura ekrāna versiju veidojis Hemišs Hamiltons - MTV, Oskaru, Britu mūzikas balvu pasniegšanas, 2012. gada Londonas olimpisko spēļu atklāšanas un slēgšanas ceremoniju pārraižu režisors, kurš Geibriela piedāvājumam veidot šo koncertfilmu piekritis nedomājot. Jo Geibriela dzīves gājums cauri mūzikai no progresīvā roka grupas Genesis un veiksmīgas popmūzikas solokarjeras līdz pasaules mūzikas atbalstam savā izdevniecībā Real World un aktivitātēm cilvēktiesību jomā ir ne mazāks ievērības cienīgu notikumu kopums kā grandiozas ceremonijas ar tūkstošiem mākslīgu smaidu un krāsainu karodziņu.

Pīters Geibriels bija retais mākslinieks, par kura daiļradi priekšstatu astoņdesmitajos gados varēja gūt jebkurš cilvēks tā saucamā dzelzs priekškara šajā pusē, kur ieraksti bija iegūstami, tikai tos īpaši meklējot pie nelegālajiem ierakstu tirgotājiem vai pārrakstot citam no cita. Geibriela 1986. gada plate So bija izņēmums - to pilnīgi oficiāli izdeva Vissavienības skaņuplašu firma Melodija, un tā bija pieejama katrā plašu veikalā. Gan jau pāris miljoni eksemplāru šīs visu laiku komerciāli veiksmīgākās mūziķa soloplates tika nopirkti Padomju Savienībā. Informācija gāzās arī no ārpasaules - uz jauno panākumu aktualitātes fona par mūziķa gaitām Genesis dziedātāja un flautista statusā no Londonas savos BBC krievu raidījumos informēja Seva Novgorodcevs. Pašmāju mūzikas skolotājs televīzijas ekrānā - Aldis Ermanbriks - steidza raidījumā TV Varavīksne parādīt gan Geibriela duetu ar Keitu Bušu Don't Give Up, gan dziesmas Sledgehammer revolucionāri sarežģīto klipu, kas ieguva deviņas MTV balvas (rekordskaits) un kļuva par visu laiku visvairāk rādīto klipu šajā kanālā. Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā, kad galvenais darbs pie klipiem notiek datora ekrānā, šķiet neaptverami, ka katra sīkākā kadra detaļa vai tās kustība veidota no plastilīna, nevis ar datorgrafikas palīdzību. 17. maijā Rīgā gaidāmais koncerts būs veltīts tieši albumam So - tas tiks atskaņots pilnībā kopā ar sastāvu, kas to spēlēja arī albuma 1987. gada turnejā. Arī uz kino ekrāna skatāmais būs no šīs pašas koncertsērijas, veicot ceļojumu arī pa Geibriela citu laika periodu muzikālajām takām. Tātad ģenerālmēģinājums identiskos apstākļos, jo arī koncerts Arēnā Rīga būs ar sēdvietām. Laipni lūdzam Pītera Geibriela pasaulē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja