Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Apkopots latviešu iecienītāko grāmatu Top 100

2. marta vakarā LTV raidījumā Lielā lasīšana noskaidrots latviešu iemīļotāko grāmatu Top 100. Tajā iekļuvusi gan pašlaik aktuālā literatūra, gan klasikas darbi.

Sākot Lielās lasīšanas raidījumu sēriju tās vadītāji Eva Ikstena-Strapcāne un Arno Jundze pauda pārliecību, ka no skatītāju ieteikumiem izveidotais grāmatu Top 100 sevī ietvers "grāmatas, kuras katram latvietim noteikti jāizlasa".

Topā iekļuvuši vairāki latviešu literatūras klasikas pārstāvji - Jānis Jaunsudrabiņš ar darbiem Aija un Baltā grāmata, Anna Brigadere ar triloģiju Dievs. Daba. Darbs. Iemīļoti izrādījušies arī apjomīgie romāni Mērnieku laiki (Reinis Kaudzīte, Matīss Kaudzīte) un Zaļā zeme (Andrejs Upīts). Top 100 sarakstā parādās arī Rūdolfa Blaumaņa un Edvarta Virzas vārds, kā arī jaunākas paaudzes rakstnieku - Imanta Ziedoņa, Regīnas Ezeras,Māras Zālītes un citu autoru darbi. Nav aizmirsta arī pati svaigākā latviešu literatūra, piemēram, Jāņa Joņeva romāns Jelgava 94.

Arī no ārzemju literatūras topā pārstāvēti gan klasiķi, gan pēdējo gadu bestselleri. Pasaules literatūras klasiku pārstāv Ļeva Tolstoja romāns Anna Kareņina, Šarlotes Brontē Džeina Eira, Džordža Orvela darbi Dzīvnieku ferma un 1984, Džeinas Ostinas Lepnums un aizspriedumi, Ēriha Marijas Remarka darbi un citi.

No pēdējos gados pasaulē aktuālākajiem bestselleriem topā iekļuvuši tādi dižpārdokļi kā Paulu Koelju Alķīmiķis, Sūzenas Kolinsas Bada spēles, Stīga Lārsona Meitene ar pūķa tetovējumu, Dena Brauna Da Vinči kods un pat E. L. Džeimsas Greja piecdesmit nokrāsas, kā arī Stefanijas Meieres Krēsla.

Top 100 nav aizmirsti arī bērnu literatūras varoņi - Vinnijs Pūks, Pepija Garzeķe, Karlsons, Garkājtētiņš un Harijs Poters.

Viss grāmatu saraksts šeit:

Līdz 27. aprīlim no iemīļotāko grāmatu simtnieka iespējams balsot par trim mīļākajām grāmatām, kuras iekļūs  grāmatu Top 21.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja