Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar dažādiem pasākumiem atzīmēs Šekspīra jubilejas gadu

2014. gadā aprit 450 gadi kopš izcilā angļu renesanses dramaturga un dzejnieka Viljama Šekspīra dzimšanas. Ņemot vērā Viljama Šekspīra nozīmi pasaules kultūras vēsturē, kā arī viņa daiļrades nepārejošo vērtību un aktualitāti mūsdienās, dažādas Šekspīra tematikā ieinteresētas organizācijas - Britu padome Latvijā, Latvijas Kultūras akadēmija, žurnāls Veto Magazine, Dailes teātris un Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs - ir apvienojušās, lai ar dažādiem pasākumiem un kultūras notikumiem atzīmētu Šekspīra jubileju Latvijā.

Jubilejas gada programmas Šekspīram 450 ietvaros jau norisinās video konkurss jauniešiem, tiek radīta multimediāla izstāde, lekcijas un diskusijas, teātra izrādes, filmas un citas aktivitātes. Centrālais gada notikums būs Šekspīra festivāls, kas norisināsies no 16. līdz 20. maijam, kad Rīgā ar Norvik bankas atbalstu pasaules turnejas Globe to Globe ietvaros ieradīsies pasaulē slavenais Shakespeare’s Globe teātris.

Vairāk par pasākumiem: www.shekspiram450.lv

Šekspīra jubilejas pasākumi ir iekļauti arī Rīga 2014, Eiropas Kultūras galvaspilsētas gada programmā.

Viljams Šekspīrs (1564-1616) tiek uzskatīts par visu laiku ievērojamāko angļu valodā rakstošo autoru un vienu no nozīmīgākajiem dramaturgiem pasaules vēsturē. Šekspīra daiļrades mantojums ir plašs un daudzveidīgs - 37 lugas, 154 soneti un vairāki citi dzejas darbi. Īpaša nozīme pasaules kultūras vēsturē ir Šekspīra dramaturģijai, kuras ietvaros autors ar spraiga sižeta palīdzību uzdod un risina virkni jautājumu par cilvēka būtību un cilvēka dabu.

Šekspīram 450 pasākumu organizatori aicina svinēt izcilā dramaturga jubileju, pievēršoties viņa literārajam mantojumam un tā daudzveidīgo interpretāciju izpētei, kā arī īpaši akcentējot mūsdienu Latvijai aktuālo tematiku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja