Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baltijas dzejnieki ierodas Rīgā uz piekto Latvian Literature organizēto atdzejas darbnīcu

Laikā no 7. līdz 11. septembrim Rīgā norisināsies piektā starptautiskā literatūras eksporta platformas Latvian Literature organizētā atdzejas darbnīca, kurā šogad piedalīsies astoņi jaunie dzejnieki no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas, informēja rīkotāji.

Darbnīcā piedalīsies dzejnieki Lote Vilma Vītiņa, Krista Anna Belševica, Ēriks Naivo un Kirils Ēcis no Latvijas, Trīna Paja (Triin Paja) un Kristjans Haljaks (Kristjan Haljak) no Igaunijas, kā arī Dovile Kusminskaite (Dovilė Kuzminskaitė) un Aistis Žekevičius no Lietuvas. Astoņi jaunie literāti nedēļas garumā strādās dzejnieka Ivara Šteinberga vadībā.

Darbs pie atdzejošanas, fiziski atrodoties vienā telpā ar dzejas autoru, dod iespēju diskutēt un operatīvi risināt tulkošanas laikā radušās problēmas. Organizatoru mērķis šogad bija aicināt uz darbnīcu gados jaunus dzejniekus, lai mudinātu viņus sākt nodarboties arī ar atdzejošanu.

"Jaunajiem dzejniekiem darbnīca dos jaunu pieredzi tulkošanā un jaunus atdzejojumus kaimiņvalstu valodās. Sākotnēji darbnīca tika plānota kā daļa no Atdzejas foruma, kam bija jānotiek literatūras žurnāla Punctum festivāla laikā maijā. Festivāla rīkotāji kā šī gada fokusu bija izvēlējušies Baltijas valstu autorus, tāpēc arī uz darbnīcu aicinājām tieši dzejniekus no Lietuvas un Igaunijas. Tā kā maijā pandēmijas dēļ visi pasākumi tika atcelti, darbnīcu pārcēlām uz rudeni un jau tradicionālo publisko atdzejas lasījumu iekļāvām festivāla Dzejas dienas programmā," stāsta platformas Latvian Literature pārstāve Juta Pīrāga.

Darbnīcas noslēgumā ikviens interesents tiek aicināts 11. septembrī plkst. 18 Noasā, AB dambī 2, bez maksas apmeklēt dzejnieku lasījumus, kuros būs iespēja dzirdēt rezultātu viņu nedēļu ilgajam darbam. Pasākums ir daļa no festivāla Dzejas dienas programmas. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja