Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Berlīnes filmu tirgū veiksmīgi prezentēts Latvijas stends

Berlīnes filmu tirgū Berlīnes kinofestivālā Latvijas kino nozares piedāvājumu un Latvijas filmas prezentēja un popularizēja Latvijas Kinoproducentu asociācija, Nacionālais Kino centrs un Rīgas filmu fonds, ieinteresējot daudzus kino pārstāvjus Eiropā.

Vislielāko interesi ārvalstu kino profesionāļu un kino ražotāju vidū izraisīja Latvijas lokācijas un producentu piedāvātais, pasaules mērogā konkurētspējīgais serviss un Rīgas filmu fonda piedāvātās iespējas. Rīgas filmu fonds ir Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma programma ārvalstu filmu uzņemšanai Rīgā, sniedzot būtisku atbalstu latviešu kino profesionāļiem un vietējiem uzņēmējiem. Par filmu uzņemšanu Latvijā Eiropas filmu tirgus laikā interesējās ne tikai Eiropas kino producenti, bet arī pārstāvji no ASV un Āzijas filmu kompānijām, piemēram, Korejas, Japānas, Indijas.

Berlīnes kinofestivāla laikā notika divi īpaši seansi kino industrijas pārstāvjiem, kuros tika demonstrēta režisora Jura Poškus spēlfilma Kolka Cool (studija FA Filma) un Avantis Promo producentes Ilonas Bičevskas starptautiskais dokumentālo filmu projekts 15 stāsti par jauno (15 Young by Young). Abi seansi bija plaši apmeklēti un uzskatāmi par veiksmīgiem, jo abas filmas interesēja vairākus nozīmīgus filmu festivālus, kā arī filmu izplatītājus gan no Eiropas, gan ASV. Klātesot visiem 15 dokumentālā projekta režisoriem no visām postpadomju valstīm, svinīgi tika atklāta interneta platforma 15yby.com.

Lai turpinātu zīmola Latvia Films popularizēšanu un uzturētu interesi, kas radusies par Latvijas producentu piedāvātajām sadarbības iespējām un filmām, Latvijas Kinoproducentu asociācija, Rīgas filmu fonds un Nacionālais Kino centrs aktīvi turpina sadarbību, lai maijā dotos uz Kannu filmu tirgu (Marché du Film), kas norisināsies paralēli 65. Starptautiskajam Kannu filmu festivālam.

Latvia Films stendu Eiropas filmu tirgū (European Film market) Berlīnē finansē Latvijas Kinoproducentu asociācija, Nacionālais kino centrs un Rīgas Filmu fonds. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, SIA Capital un TNT Latvia.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja