Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Filma Segvārds Vientulis kļuvusi par šogad skatītāko latviešu dokumentālo filmu

Mēneša laikā, kopš pirmizrādes 4. novembrī, filmu Segvārds Vientulis kinoteātros visā Latvijā noskatījušies vairāk kā 5000 skatītāju, informēja filmas režisors Normunds Pucis. Tā kļuvusi par skatītāko latviešu dokumentālo filmu 2014. gadā. 

Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā - no 5. līdz 11. decembrī - kinoteātrī Forum Cinemas plkst. 12.30 notiks īpaši seansi, kuros būs iespējams tikties ar filmas režisoru un aktieriem. Decembrī filma Segvārds Vientulis ceļos arī uz vairākiem Latvijas reģionu centriem. To būs iespējams noskatīties, Kuldīgā, Jēkabpilī un Valkā, bet janvārī un februārī tā tiks demonstrēta Baldonē, Ogrē un Līvānos.

Režisora Normunda Puča debijas filma Segvārds Vientulis ir emocionāls stāsts par nacionālo partizānu organizācijas darbību Latgalē un tās vadītāju katoļu priesteri Antonu Juhņeviču. Filma balstīta patiesos notikumos, kuri norisinājās 1945. gadā, pēc padomju okupācijas atgriešanās, Līvānu apkārtnē. Vanagu draudzes katoļu priesteris Antons Juhņevičs baznīcas saimniecības telpās slēpa vietējos vīriešus no mobilizācijas vācu un sarkanajā armijā. Savas pārliecības dēļ nonācis konfliktā ar varu, viņš bija spiests izšķirties par radikālu soli.

"Segvārds Vientulis ir inscenēta dokumentāla filma, kura ir balstīta vēsturiskos faktos, tomēr dramatiskā tēma ir tikai iemesls, lai runātu par cilvēka dzīves eksistenciālajām izvēlēm. Uzticība un varonība, kurai līdzās mājo nodevība un gļēvums vai vēlme vienkārši izdzīvot," norāda filmas režisors un arī scenārija autors Normunds Pucis.

Vēsturiskās personas filmā atveido vairāki Latvijā pazīstami aktieri. Priestera Antona Juhņeviča lomā ir Varis Piņķis, čekas vecāko leitnantu Longinu Avdjukeviču atveido Vilis Daudziņš, LTS(p)A štāba priekšnieku – Edgars Samītis. Arhibīskapu Antoniju Springoviču – Juris Bartkevičs, Vili Lāci – Edgars Pujāts, Jāni Klimkānu – Andris Bulis. Tāpat filmā piedalās aktieri Juris Jope, Rihards Rudāks, Māris Korsietis, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums un Valdemārs Karpačs. Kopā ar profesionāļiem filmā spēlē cilvēki, kuriem šī ir pirmā kino pieredze. Mūziku filmai sarakstījis komponists Rihards Dubra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja