Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Filma Versija Vera iekļauta festivāla ART FIFA konkursa programmā Kanādā

Latvijas dokumentālā filma Versija Vera iekļauta kā viena no konkursa programmas 40 filmām Monreālas Starptautiskajā dokumentālo kino festivālā, kas ir lielākais tāda veida festivāls, veltīts filmām par mākslu un māksliniekiem.

Art Fifa  ir prestižs dokumentālo filmu festivāls, kura galvenais kvalitātes kritērijs ir īpašs skatījums uz mākslu un mākslinieka pasauli. Monreālas festivālā šopavasar konkursa programmā iekļautas 40 filmas no 17 valstīm. Tāpat festivāls šajā gadā svin savu 30. jubileju. Programmu atlases komisija ik gadu strādā Parīzē, Londonā un Ņujorkā, lai no vairāk kā 900 projektiem izvēlētos filmas festivālam, Monreālā skatītāji, žurnālisti un kino profesionāļi kopumā varēs noskatīties 232 filmas, kas producētas 27 valstīs un sniedz ieskatu kultūras un mākslas norisēs pasaulē.

Dokumentālā spēle Versija Vera, kas  iekļauta festivāla jubilejas konkursa programmā, ir veltīta rīdziniecei, tēlniecei Verai Muhinai, kuru filmas epizodēs atveido māksliniece Kristiana Dimitere. Spilgtā, izteikti kinematogrāfiskā ekrāna vēstījuma scenārija autore un režisore ir Ilona Brūvere, stāstot par tēlnieces dzīvi mākslinieces dienasgrāmatas fragmentos.

Režisore šai filmā ir arī filmas māksliniece. Melnbaltajos kinooperatores Elīnas Bandēnas filmas kadros veidojas  precīza Muhinas dzīves laika noskaņa. Filmas producenti ir Ilona Brūvere un mākslinieks Artis Rutks. Montāža - Guntis Lēmanis, izpildproducents - Gints Ozoliņš. Filmu ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu producējusi filmu studija Kinolats.

Ilona Brūvere ir Rīgas kinostudijas, Hamburger Filmhaus/ Hamburga un Latvijas televīzijas režisore, pazīstama arī kā kultūras žurnāliste un tulkotāja. Šobrīd  režisore un žurnāliste ir Rīgas kultūras iestāžu apvienības Mediju un komunikācijas projektu vadītāja, RISEBA pasniedzēja  Audiovizuālās komunikācijas nodaļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja