Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Galerijā Istaba tiks atklāts Valtera Dakšas grāmatplaukts

Galerijā Istaba 15. maijā tiks atklāts Valtera Dakšas grāmatplaukts, informēja galerijas pārstāvji.

Populārā un brīvdomīgā jaunās paaudzes izdevēja, grāmatu kolekcionāra, apjomīgas privātās bibliotēkas īpašnieka Valtera Dakšas rīcībā tiek nodots viens no diviem galerijas Istaba grāmatplauktiem. Jauno laiku varonis Dakša to aizpildīs ar savas darbības augļu asorti – plauktā būs atrodamas gan Dakšas izdotās grāmatas, gan mēnešraksts Avīzes Nosaukums, gan kaut kas no viņa grandiozās bibliotēkas antikvariāta krājumiem. Plauktā atrodamajiem atradumiem tiks piešķirta regulāra mainība, bet grāmatplaukta faktam Istabā – kustības spēks.

Galerijas Istaba veikalam atdzimstot jaunās vēsmās, arī otrajā galerijas grāmatplauktā atgriežas grāmatas. Jau kopš Istabas pirmsākumiem 18 gadus senā pagātnē tajā bijis bagātīgi pārstāvēts apgāds Neputns, kas tagad galerijai piedāvās aktuālo izdevumu izlasi.

Ar savām izdotajām bērnu grāmatām Istabā atgriezīsies izdevniecība Liels un mazs, komiksu kultūras žurnāla KUŠ! hiti, būs iegādājami Aminori izdevumi, filozofijas žurnāls Tvērums, literārais žurnāls Strāva u.c. Līdz ar grāmatplauktu satura renesansi – galerijā Istaba gaidāmi dzejas un prozas lasījumi, kā arī citi pasākumi tiem, kas raksta, un tiem, kas lasa.

 

Izdevniecība Valters Dakša dibināta 2017. gadā līdz ar pirmo tās izdoto grāmatu – leģendāro un godalgoto Eināra Pelša Demon. Condom. Apgāds izdod debijas grāmatas, laikmetīgo literatūru, mākslas izdevumus un aktīvi atbalsta Preiļu konceptuālistus. Arī jaunākā nule izdevniecībā iznākusī ir Eināra Pelša grāmata – ideāls plānotājs jebkuram gadam 365,2425, kas esot biezākā un smagākā grāmata latviešu literatūrā. Dakšas izdotais mēnešraksts Avīzes Nosaukums jau piedzīvojis gada jubileju. Vairākas vasaras izdevējs savā Saldus mājā organizē literāro nometni, kurā arī šogad aicina pieteikties dalībniekus. Savukārt daudziem zināms, ka tiem, kas nezina, kur likt savus grāmatu krājumus, ir jāzvana tieši Valteram Dakšam, kurš ieradīsies tām pakaļ, izglābs no izmešanas vērtīgākās un nodos makulatūrā tās, kurām vērtīgāk ir pārvērsties atkal par papīru, tādējādi veicinot kustību un vēl nezināmā jaunā rašanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja