Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gētes institūtā izrādīs filmas Par ūdeni un Pirms plūdiem: Tuvalu

Klausa Štēka plakātu izstādes Nekas nav atrisināts ietvaros Gētes institūts Rīgā turpina izrādīt filmu rindu no cikla Klimats. Kultūra. Pārmaiņas, šoreiz aicinot uz filmām Par ūdeni un Pirms plūdiem: Tuvalu.14. martā plkst. 18 Gētes institūtā rādīs režisora Udo Maurera dokumentālo filmu Par ūdeni, kas ir dokumentāls vēstījums trīs daļās no trim dažādām Zemes daļām par ūdens eksistenciālo nozīmi cilvēces dzīvē.

Šķietami banāls un pašsaprotams fakts tādā veidā kļūst par aizraujošu un nepastarpinātu stāstījumu par ikdienas cīņu par izdzīvošanu. Tajā uzsvars tiek likts uz informāciju par paisumiem un plūdiem Brahmaputras grīvas teritorijā Bangladešā, par kādreiz plaukstošo zvejniecības un ostas pilsētu un šodien sausajā Kazahstānas stepē pazudušo Araļsku pie Arāla jūras, un par ikdienišķo cīņu visiem pret visiem par pāris kannām tīra ūdens Kiberā, Nairobi vislielākajā nabadzīgajā rajonā.Otrā filma - britu un franču kopprodukcija Pirms plūdiem: Tuvalu - stāsta par Klusā okeāna salu Tuvalu, kas klimata pārmaiņu rezultātā pēc pāris gadu desmitiem nogrims jūrā. Reiz trešā nabadzīgākā valsts pasaulē, Tuvalu deviņdesmitajos gados pārdeva savu interneta domēnu tv un līdz ar to nodrošināja saviem aptuveni 10 000 iedzīvotājiem milzīgu labklājības pieaugumu. Līdz ar naudu Tuvalu uzsāka milzīgu resursu izšķērdēšanu. Ironizējoši melanholiskā noskaņā filma apraksta modernā rietumu dzīves modeļa spēcīgo ietekmi. Un vienlaikus parāda, cik grūti ir atteikties no īslaicīga patēriņa par labu ilgtermiņa dzīves kvalitātei. Pat ja negatīvās izpausmes vārda tiešā nozīmē atrodas durvju priekšā.Filmu cikls Klimats. Kultūra. Pārmaiņas ir veltīts klimata pārmaiņu iemesliem un iespējamiem radušās situācijas risinājumiem. Filmas rāda cilvēku kā situācijas izraisītāju, cietēju un arī risinājuma atslēgu. Filmu cikls ir izveidots, lai rosinātu un satrauktu, lai iedrošinātu un iedvesmotu skatītājus visā pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja