Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Iznācis Veto Magazine 30. numurs

Klajā nācis mūzikas, mākslas un modes žurnāla Veto 30. numurs, informēja izdevuma pārstāve Santa Vaskinoviča. Tajā lasāmas intervijas ar aktrisi Ivetu Poli, mūziķi Juri Kaukuli, mākslinieci Kati Krolli un citiem.

Vārda tēmai veltītajā numurā autori piedāvā iepazīties ar grupu Komjaunatne, kas nupat pārdēvējusies par Rīgas Modēm, ASV dzīvojošo audiovizuālās mākslas guru Paragu Kumaru Mitālu un trīs Zanēm Šmitēm. Modes blogere Agnese Kleina šo numuru papildinājusi ar saviem stāstiem par vārdiem, ko viņai izsnieguši draugi.

Mākslinieks un peldošās galerijas Noass kapteinis Dzintars Zilgalvis stāsta par drīzumā Stūra mājā skatāmo izstādi Par spīti visam..., par naivās mākslas nozīmību un par to, kā sausā vietā uzbūvēt kuģi. Savukārt sarunās ar diviem ārzemniekiem, kas apguvuši latviešu valodu, - šveicieti Rūdi Šorno un somu Marko Ojalu -, iespējams novērtēt viņu unikālo vārddarināšanas manieri un uzzināt, kas viņiem mīļš Latvijā un latviešos.

Modes lapās skatāmas fotogrāfes Kristīnes Madjares bildes, kas stāsta par piepilsētas meitenes nepiepildītajiem sapņiem un paralēlo dzīvi diennakts tumšajā pusē. Savukārt žurnāla literatūras sadaļā lasāms rakstnieka Svena Kuzmina stāsts Spēki.

Šī numura ilustrāciju autore ir māksliniece Zane Veldre, kuras daiļradē ekspresīvi gleznojumi mijas ar kariķētiem cilvēku zīmējumiem. Sarunā ar Veto Zane atklāj, kāpēc viņai tīk gleznot uz sienām un kāpēc ir noderīgi visur piedalīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja