Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kinofestivālu Baltijas pērle atklās ar filmu Mākslinieks

2011. gada Kannu kinofestivāla sensācija Mišela Hazanavičusa filma Mākslinieks 15. septembrī kinoteātrī Splendid Palace (Rīga) atklās festivāla Baltijas pērle kinoprogrammu.

Mākslinieks ir spēlfilma - asprātīga un stilīga melodrāma, kas piesātināta ar dižā kinematogrāfa maģiju, portālam Diena.lv stāsta festivāla Baltijas pērle rīkotāji.

Filmas darbība notiek 20. gadsimta 20. gadu beigās - rit pēdējie mēmā kino gadi un skaņas ienāk ekrānos. Daudzas mēmā kino superzvaigznes tolaik zaudēja darbu, jo nespēja pielāgoties pārvērtībām. Pat ievērojamākais no vecā kino ģēnijiem, vispasaules mīlulis Čārlijs Čaplins vēl daudzus gadus tvērās pie gaistošās pasaules, jau skaņas ērā uzņemot mēmās filmas Jaunie laiki un Lielpilsētas ugunis.

Filmas Mākslinieks sižets vēsta par vakardienas elka krišanu izstumtībā un nabadzībā un viņu mīlošas jaunas aktrisītes traukšanos slavas augstumos. Filmā redzamas ievainota pašlepnuma izraisītas ciešanas un kompleksu pārvarēšana. Kā uzsver Baltijas pērles rīkotāji, svarīgs Mākslinieka „blakusefekts” ir apjausma, cik nevainojamu meistarības pakāpi paģērēja Varenais Mēmais un cik meistarīgi stundas ceturksnī iekļaujas saturs, kura pasniegšanai šodien būtu nepieciešama pilnmetrāžas filma. Tāpat festivāla rīkotāji norāda uz filmas ieturēto mēmā kino stilu, sākot no ievadtitriem un beidzot ar montāžu.

Filmā Mākslinieks panākta maksimāla vides ticamība. Režisors stāsta, ka uzņemšanas laikā grupa pabijusi teju visās Holivudas svētnīcās - Džordžs Valentains pamostas tieši tādā gultā, kādā dusēja Mērija Pikforda, un viņa ekrānā redzamais nams ir reāli pastāvoša mēmo melodrāmu superzvaigznes māja.

Festivāla direkcija norāda, ka dāmas, kuras uz festivāla atklāšanu ieradīsies Holivudas Zelta laikmetam (pagājušā gadsimta 20., 30. gadi) raksturīgos kostīmos, saņems ielūgumus uz jebkuru vienu izvēlēto filmu no programmas Kino un mode.

Viesu ierašanās uz festivāla atklāšanu 15. septembrī sāksies plkst. 18.30, un līdz seansa sākumam klātesošos gaidīs patīkami pārsteigumi - orķestris, šampanietis, ziedi. Festivāla atklāšanā jāievēro dress-kode.

Biļetes uz festivāla Baltijas pērle atklāšanu jau pieejamas Biļešu serviss tirdzniecības vietās (balkona sēdvietas) un no 20. augusta tās būs nopērkamas arī Festivāla centrā Rīgas Kongresu namā (sēdvietas zālē).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja