Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Konkursā Latvijas filmas Latvijas simtgadei atbalstīti 13 filmu projekti

Filmu projektu attīstīšanas konkursā _Latvijas filmas Latvijas simtgadei _atbalstīta 13 filmu projektu scenāriju rakstīšana, vizuālo risinājumu izstrāde un demo materiālu izveide, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Inese Kirejeva.

Kopumā konkursā tika iesniegts 31 projekta pieteikums. Rezultātos saglabājusies projektu daudzveidība – finansējumu projekta tālākai izstrādei saņems trīs literatūras darbu ekranizācijas (režisori Ināra Kolmane, Viesturs Kairišs, Dāvis Sīmanis), trīs vēsturiskas filmas (Gatis Šmits, Jānis Putniņš), divas mūsdienu drāmas (Juris Poškus, Juris Kursietis), divas filmas bērniem (Madara Dišlere, Varis Brasla), viena filma jauniešiem (Dāvis Kaņepe) un divas pilnmetrāžas animāciju filmas (Reinis Kalnaellis, Roze Stiebra).

Konkurss tika organizēts, uzsākot Latvijas Republikas simtgadei veltītu augstvērtīgu, žanriski daudzveidīgu un sabiedriski nozīmīgu filmu izveidi, ar mērķi aktualizēt Latvijas vēstures, valstiskuma un nacionālās identitātes tēmas, stiprinot visplašākajā auditorijā izpratni par nacionālo identitāti un Latvijas valsts attīstību. 

Pēc gada ekspertu komisija izvērtēs jau uzrakstītos filmu scenārijus un filmu vizuālos pieteikumus, lai izlemtu, kurus filmu projektus attīstīt tālāk, lai vairākās atlases kārtās līdz 2018. gadam izveidotu augstvērtīgu un nozīmīgu Latvijas simtgades filmu programmu. Ar filmu vizuālajiem pieteikumiem tiks iepazīstināta arī Latvijas sabiedrība.

Jau iepriekš ziņots, ka, lai Latvijas simtgadi sagaidītu ar pilnvērtīgu un žanriski daudzveidīgu filmu programmu ir nepieciešams papildfinansējums. Pašlaik 13 filmu projektu attīstīšanai piešķirts finansējums 264 654 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja