Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvija piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Laikā no 18. līdz 22. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), uz kuru šogad dodas ne tikai izdevēji, bet arī rakstnieki Laura Vinogradova, Andris Kalnozols, Jānis Joņevs, Signe Viška un Madara Gruntmane. Latvijas dalību tirgū nodrošina literatūras eksporta platforma Latvian Literature un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Latvijas stends Frankfurtē šogad līdzīgi kā iepriekšējā gadā ir veidots kā eksporta kampaņas #iamintrovert laikā radīto tēlu – introverto rakstnieku I. un I. – dzīvoklis. Tikai šogad mākslinieka Reiņa Pētersona zīmētajā dzīvoklī būs ienākušas dzimšanas dienas vēsmas par godu Frankfurtes grāmatu tirgum, kas svin savu 75 gadu jubileju. Tirgus laikā stendā būs iespēja arī iepazīties ar platformas Latvian Literature radīto virtuālo ekskursiju rigabooktour.lv.

“Lai arī Frankfurtē atpazīst Latviju un Latvijas tulkoto literatūru, mūsu mērķis šogad ir kļūt vēl pamanāmākiem. Tirgus laikā esam nodrošinājuši plašu autoru dalību pasākumos gan oficiālajā programmā, gan ārpus tirgus Frankfurtes pilsētā. Mēs lepojamies ar to, ka Latvijā iznāk aizraujošas grāmatas un kopā ar mums lepojas ārzemju izdevēji, kas tās izdod, lai nodotu tālāk lasītāju rokās visās pasaulē, jo mūsu autori ir pelnījuši starptautisku uzmanību," pastāstīja platformas Latvian Literature pārstāve Rita Dementjeva.

Latvija šī gada tirgū ir pārstāvēta veselos desmit pasākumos – vairākos no tiem piedalīsies rakstniece Laura Vinogradova, kuras romāns Upe nesen iznācis vācu izdevniecībā Paperento. Tirgus oficiālajā programmā iekļauti rakstnieki Andris Kalnozols un Jānis Joņevs, kuri dalīsies pārdomās par to, kā vide ietekmē literatūru, un otrādi. 19. oktobrī plkst. 17.00 Latvijas stendā notiks pieņemšana, uz kuru aicināti Latvijas literatūras ārvalstu izdevēji un citi sadarbības partneri. Vairāki ar Latvijas literatūru saistīti pasākumi šonedēļ norisināsies arī Frankfurtes pilsētā – paredzēts gan filmas Jelgava 94 kinoseanss, pēc kura varēs satikt romāna (Vācijā iznācis izdevniecībā Parasitenpresse) autoru Jāni Joņevu, gan arī lasījums un radošā darbnīca bērniem, ko vadīs rakstniece Signe Viška, kuras grāmata Kate, kas gribēja kļūt par vectēvu (līdzautore – ilustratore Elīna Brasliņa) iznākusi Vācijas izdevniecībā Atlantis Verlag. Literatūras festivāla Open Books lasījumos piedalīsies arī Laura Vinogradova un dzejniece Madara Gruntmane. 20. oktobrī notiks Andra Kalnozola tikšanās ar latviešu diasporu Vācijā, kas tiek organizēta sadarbībā ar Frankfurtes latviešu biedrību un LIAA.

Latvijas šī gada stenda (halle 4.1, stenda nr. D2) oficiālie dalībnieki ir izdevniecības Liels un mazs, Jāņa Rozes apgāds, Aminori, Madris, Northmaps, Baltais Valis, Balts, Pētergailis, platforma Latvian Literature un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, bet ar individuāliem stendiem tirgū piedalīsies Latvijas tipogrāfijas Livonija Print (halle 3.1, stend nr. H30), Jelgavas tipogrāfija (halle 4.0, stend nr. H36) un PNB Print  (halle 3.1, stend nr. H84).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja