Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNB Atbalsta biedrība pasniedz balvas Gaismas nesējiem

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība jau sesto gadu pasniegusi balvas Pagasta bibliotekārs - Gaismas nesējs.

Balvu Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs saņem pieci bibliotekāri no katra Latvijas reģiona - Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, Latgales.

Šī gada konkursa uzvarētāji un balvas Pagasta bibliotekārs - Gaismas nesējs saņēmēji ir Dace Kalniņa, Saldus novada Ošenieku bibliotēka (Kurzemes reģions), Aina Ezergaile, Iecavas novada Zorģu bibliotēka (Zemgales reģions), Rota Donska, Limbažu novada Katvaru pagasta Pociema bibliotēka (Vidzemes reģions), Ligita Kalnēja, Rugāju novada Lazdukalna bibliotēka (Latgales reģions) un Sanda Zālamane, Ķekavas novada Ķekavas pagasta bibliotēka (Rīgas reģions).

LNB Atbalsta biedrības direktore Olita Pričina-Voitika norāda: "Ticu, ka Latvijā ir daudz bibliotekāru – Gaismas nesēju un bibliotēku, kuras dēvēt par gaismas pilīm. Šogad vēlamies pateikt paldies bibliotekāriem, īpaši tajos pagastos, kur nav citu kultūras iestāžu un bibliotēka ir kļuvusi par pagasta „sirdi” un vietu, kur mājīgā un radošā vidē pulcēties pagasta iedzīvotājiem."

Konkursa Pagasta bibliotekārs - Gaismas nesējs uzvarētājiem galveno balvu 100 latu vērtībā otro gadu dāvina uzņēmums Lursoft. SIA Lursoft IT valdes locekle Daiga Kiopa saka: "Šodien pagasta bibliotēkas ir vienlaikus izveidojušās par novadu kultūras, izglītības, informācijas pieejamības centriem, kuros lielu lomu spēlē bibliotekārs. Konkursā iesniegtie pieteikumi pierāda, ka zinoši, enerģiski un radošām idejām apveltīti ir daudzi pagastu bibliotekāri dažādos Latvijas novados."

Konkurss Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs ir iespēja lasītājiem pateikt paldies saviem bibliotekāriem par radošu, pašaizliedzīgu un aizrautīgu darbu, lai bibliotēkas veidotu par mazām gaismas pilīm savos pagastos – izglītības, kultūras un sabiedriskajiem centriem, kas pulcē ap sevi dažādu vecumu un interešu iedzīvotājus. Šogad konkursam saņemts rekordliels pieteikumu skaits - vairāk kā 50 pieteikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja