Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Notikums Elles ķēķis atklāj Savvaļu atklās brīvdabas mākslas telpu

Sestdien, 18. maijā, ar vērienīgu notikumu Elles ķēķis atklāj Savvaļu notiks Savvaļas 5. sezonas atklāšana. Notikums ir daļa no četru dienu kultūras festivāla Gunars Saliņš un Elles ķēķis, kas piedāvās pilnas dienas programmu ar mūsdienu latviešu dzejnieku un jauno mākslinieku piedalīšanos. Ērtākam apmeklējumam, rīkotāji piedāvā reģistrēties kopīgam braucienam ar īpašo autobusu no Rīgas uz Savvaļu, ar atgriešanos Rīgā šīs pašas dienas izskaņā.

"Kad iebrauksi kailajā Ņujorkā,
būsi ar mums Tu vienis prātis:
tā jāapmežo!"
Gunars Saliņš

Pasākumā dzejnieks Semjons Haņins piedāvās akciju Pastaiga Ņujorkā (sākums plkst. 12.30), iepazīstinot ar stāstiem par Elles ķēķi un grupējuma tekstu lasījumiem mūsdienu latviešu dzejnieku izpildījumā, kas norisināsies Savvaļas dabas takās, kur būs redzami arī Latvijas Mākslas akadēmijas POST maģistratūras programmas studentu veidotie objekti, kas papildinās Savvaļas brīvdabas izstādi. Plkst. 15.30 Kārlis Vērdiņš iepazīstinās ar jauno Saliņa dzejas izlasi Apmežosim Ņujorku (Neputns, 2024), kas aptver 101 spožāko no viņa liriskajiem un liroepiskajiem dzejoļiem, kas sarakstīti no 1945. līdz 2003. gadam.

Ar dzejas lasījumiem dubļu koncertzālē plkst. 16.00 festivāla apmeklētājus priecēs dzejnieki Marija Luīze Meļķe, Kārlis Vērdiņš, Semjons Haņins, Arvis Viguls un Aivars Madris, savukārt ap plkst. 17.00 pasākumu Savvaļas bāzē noslēgs koncerts ar Saliņu ģimenes un ģitārista Edgara Rubeņa piedalīšanos. Pēc plkst. 20.00 rīkotāji piedāvā doties uz Madonu, kur MABOCA galerijā Visuma centrs 2 notiks eksperimentālās mūzikas koncerts un izstāde, kuros uzstāsies taivāniešu-vācu projekts SABIWA, kā arī korejiešu-vācu projekts bela. Abos koncertos mūziķi prezentēs jaunas koncertprogrammas, kas radītas sadarbībā ar Latvijas mūziķiem. Savukārt tiem, kas vēlas mierīgāku vakara izskaņu, ir iespēja palikt Savvaļā un turpināt nedēļas nogali ar noslēdzošu festivāla programmas notikumu svētdien Saules spēles Viecpiebalgā.

Vairāk informācijas par festivāla norisi var atrast LU LFMI mājaslapā: https://lulfmi.lv/Kulturas-festivals-Gunars-Salins-un-Elles-kekis

18. maija pasākuma dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja doties uz festivālu ar autobusu, kas 18. maijā plkst. 10.00 izbrauks no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (no Valguma ielas puses) un plkst. 20.00 izbrauks no Drustiem, lai visus atgādātu atpakaļ Rīgā. Vietu skaits ir ierobežots. Vairāk informācijas par vietas rezevāciju autobusā var atrast mūsu mājaslapā www.savvala.lv.

Savvaļa ir brīvdabas mākslas telpa, kuru veido mākslas izstādes meža takās, mūzikas un dzejas pasākumi dabai pietuvinātās situācijās, kā arī daudzveidīgas radošu cilvēku rezidences. Kā ierasts tā ir atvērta visiem, kas vēlas uzturēties ilgāk. Savvaļas Dzīvotnes pļavā ir iespējams uzsliet telti, Bāzē ir pieejama koplietošanas virtuve, atpūtas telpa un bibliotēka, kā arī visu rīcībā ir dīķi, meži, svaigs gaiss un brīvība. Līdzās pasākumam Savvaļā savu dzīvi turpina un visiem pieejama arī Savvaļas pastāvīgā brīvdabas izstāde.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja