Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Par Latvijas Filmu padomes priekšsēdētāju ievēlēta Aija Bērziņa

15. jūlijā Latvijas Filmu padomes jaunais sastāvs pirmajā tikšanās reizē ar balsu vairākumu par padomes priekšsēdētāju ievēlēja Aiju Bērziņu, biedrības Latvijas Kinoproducentu asociācija valdes priekšsēdētāju, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Agnese Surkova.

Padomes priekšsēdētāja Aija Bērziņa paredz, ka turpmāk Filmu padome tiks sasaukta reizi mēnesī. Pirmajā Filmu padomes sēdē Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma informēja padomi par centra darbības aktualitātēm, tai skaitā, par sagatavošanās darbiem filmu programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei izveidei, iezīmēja NKC darbības aktualitātes (gatavošanos Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai, kas notiks Rīgā šā gada decembrī, aktivitātes kinoizglītības problēmu un Latvijas filmu pieejamības jautājuma risināšanā u.c.), kā arī jautājumus, kurus turpmāk būs nepieciešams apspriest kopā ar filmu nozares pārstāvjiem.

Jauno Filmu padomes sastāvu ar 27. jūnija rīkojumu apstiprinājusi Kultūras ministre Dace Melbārde un tajā ir 11 padomes locekļi -  Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks administratīvajos un investīciju jautājumos Sandis Voldiņš, Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, Valsts Kultūrkapitāla fonda Filmu mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Pēteris Krilovs, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Ivars Zviedris, Latvijas Kultūras akadēmijas lektors Dāvis Sīmanis, VSIA Latvijas Televīzija valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, biedrības Latvijas Raidorganizāciju asociācija valdes priekšsēdētāja, SIA TV3 Latvia valdes locekle Baiba Zūzena, filmu producenti Andrejs Ēķis un Jānis Kalējs, biedrības Latvijas Kinoproducentu asociācija valdes priekšsēdētāja Aija Bērziņa un biedrības Latvijas Kinematogrāfistu savienība priekšsēdis Reinis Kalnaellis. 

Latvijas Filmu padome vērtē un prognozē filmu nozares stratēģiskās perspektīvas plašā kultūrpolitiskā un sociālekonomiskā kontekstā, sniedz atzinumus jautājumos, kas saistīti ar filmu nozari un tās attīstību, analizē filmu nozari regulējošos normatīvos aktus un sniedz priekšlikumus to pilnveidošanai. Padome ir apstiprināta uz kultūras ministra pilnvaru laiku. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja