Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Paziņoti Dzejas dienu balvas nominanti

Latvijā jau 55. reizi norisināsies Dzejas dienas, kas no 4. līdz 13. septembrim pulcēs gan pašmāju dzejniekus un atdzejotājus, gan autorus no kaimiņvalstīm. Šī gada festivāla sauklis – Dzeja dziedē. Savukārt festivāla noslēgumā tiks pasniegta Dzejas dienu balva, kam šogad nominēti četri oriģināldzejas, kā arī divi atdzejas krājumi.

Šogad Dzejas dienu balvai nominēti četri oriģināldzejas krājumi – Elvīras Blomas Izdzēstie attēli (Orbīta, 2020), Krišjāņa Zeļģa Skaistuma klātbūtne (Neputns, 2020), Raimonda Ķirķa Kartes (Neputns, 2019) un Jāņa Hvoinska Mūza no pilsētas N. (Neputns, 2019), kā arī divi atdzejas krājumi – Čārlza Bukovska Kodiens (Neputns, 2020), ko sastādījis un no angļu valodas atdzejojis Jānis Elsbergs, un Osipa Mandelštama Dzeja / Стихи (Neputns, 2019), ko sastādījis un no krievu valodas atdzejojis Einārs Pelšs.

Dzejas dienu balvu pasniegs Dzejas dienu noslēguma pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šī gada 13. septembrī plkst. 15.

Festivālu Dzejas dienas 2020 atklās jau šo piektdien Dzejas dienu vēstniecībā, mākslas centrā Noass uz AB dambja. Dzejas lasījumi un performances, dzejai veltītas diskusijas un pat stendapi – festivāla centrālajā programmā Rīgā ieplānoti vairāk nekā 30 pasākumi, ar tiem iepazīties un izvēlēties sev tuvākos iespējams Dzejas dienu mājaslapā www.dzejasdienas.com un Facebook lapā. 

Ieeja visos festivāla pasākumos ir bez maksas, un gaidīts ir ikviens interesents. Starptautisko noti festivāla programmā šogad iekrāsos mūsu kaimiņi no Baltijas valstīm – dzejnieki Aistis Žekevičius, Dovile Kuzminskaite, Eugenijs Ališanka no Lietuvas un Elo Vīdinga, Trīna Paja un Kristians Haljaks no Igaunijas.

Šogad Dzejas dienām ir ne tikai jauna vizuālā identitāte, bet arī festivāla sauklis – Dzeja dziedē –, kas aicinās paraudzīties gan uz šo notikumu, gan dzeju kā indivīdu un sabiedrību dziedējošu fenomenu.

"Dzeja dziedē. Iespējams, tu to vēl neesi piedzīvojis, bet ir tāds brīdis, kad dzejolis nostrādā. Tajā brīdī atkāpjas vientulība, un tu pēkšņi esi kopā – ar autoru, apkārtējiem un sevi pašu. Mēs esam trenēti dzīties pēc dzīves rezultātiem, bet dzeja apstādina un atgādina – tu neesi viens, mēs tevi dzirdam un saprotam. Tad nobrūk uzceltās sienas, tu attopies tīrs, godīgs, ievainojams un skaists, un dzīves ievilktās brūces var dzīt. Nāc paklausīties," teikts šī gada festivāla manifestā, kura autors ir dzejnieks un Dzejas dienu padomes loceklis Henriks Eliass Zēgners.

Dzejas dienas organizē Latvijas Rakstnieku savienība, bet atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, žurnāli Konteksts un Domuzīme, kā arī interneta žurnāls Satori. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja