Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pēc 15 gadu pauzes Raimonds Pauls sarakstījis mūziku filmai

Pēc 15 gadu pārtraukuma maestro Raimonds Pauls atkal sarakstījis mūziku filmai - Rīgā uzņemtā filma Tantiņas ar Paula mūziku Latvijas kinoteātros būs skatāma no piektdienas, portālu Diena.lv informēja tās producents Staņislavs Tokalovs.

Filmas idejas autors un režisors ir Aleksandrs Kananovičš, kas kā mākslas filmu režisors darbojas jau vairākus gadus. Lomas lentē spēlē gan Krievijas ekrāna zvaigznes - Jekaterina Vasiļjeva, Mihails Jefremovs, Ņikita Jefremovs, Nikolajs Jefremovs, Kamiļs Larins, Alberts Filozofs, Jola Saņko, Valentīna Teļičkina, Tatjana Rudina, Natālija Šiškina -, gan latviešu leģendārie aktieri Ivars Kalniņš un Mirdza Martinsone, Rīgas krievu Mihaila Čehova teātra aktieris Andrejs Možeiko, kā arī jaunā latviešu aktrise Jekaterina Volkova, kura debitēs vienā no galvenajām lomām.

Raimonds Pauls mūziku rakstījis īpaši filmai, pēc tās noskatīšanās. "Mums ir ļoti liels gods, ka maestro piekrita šim aicinājumam, jo pēdējo reizi viņš rakstīja mūziku filmai Likteņdzirnas pirms 15 gadiem," stāsta filmas producents.

"Kino ir vieta, kur nepastāv etniskais dalījums – kādas tautības pārstāvis tu esi, jo visi viens otru paspilgtina. Tāpēc mēs vēlamies pievērst uzmanību tieši aktierspēlei, kas šajā filmā ir starp mūsu un kaimiņzemes aktieriem," komentē Tokalovs. "Šī filma ir krieviski un ar subtitriem latviešu valodā. Vēlējos uzsvērt tikai to, ka latviešu aktieri ir spēcīgi, ne spēlējot lomas latviešu valodā, bet arī angļu un krievu valodās."

Filma ir uzņemta Rīgā, kur arī notiek viss Ziemassvētku stāsts. Filmas sižets stāsta par trim tantiņām, kuras ierodas Rīgā kāda sirmgalvja gleznotāja mājā un atnes līdzi notikumu virpuli. Vientulīgs pensionārs, kas iepriekš bija uz nāves sliekšņa, pēkšņi iegūst ģimeni, sāk sportot un ceļot. Viņa mazmeita Maša, kuru gandrīz iekārdina Latvijas kriminālās pasaules ļaundaris, atrod savu īsto mīlestību. Arābu šeihs, kas apmaldījās Latvijas bezgalīgajos sniega plašumos, noslēdz izdevīgu darījumu un iemīlas ugunīgajā skaistulē – Purvciema karalienē. Romantiskie pagriezieni gaida arī citus filmas varoņus – perfektu universitātes kopmītņu vadītāju, santehniķi un mandarīnu pārdevēju, kuri tieši vai netieši, bet piedalās vienas nelielas, inteliģentas ģimenes dzīvē.

Top komentāri

vēl
v
Vēl tikai trūkst Ķīnas dievietes Huņhuņas , tad būtu šedevrs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja