Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Platforma Latvian Literature radījusi literatūrā balstītu virtuālu tūri pa Rīgu

Platforma Latvian Literature izveidojusi virtuālu tūri, piedāvājot iespēju apceļot Rīgas vietas, kas minētas dažādu Latvijas autoru darbos, informēja tūres veidotāji.

Aptuveni 40 minūšu garās tūres laikā iespējams noklausīties Vizmas Belševicas, Daces Rukšānes, Paula Bankovska, Luīzes Pastores un citu rakstnieku darbu fragmentus.

Literārā tūre, kas ikvienam lietotājam bez maksas pieejama mājaslapā www.rigabooktour.lv, filmēta ar 360 grādu kameru, piedāvājot iespēju ne tikai klausīties, bet arī aktīvi līdzdarboties un, mainot ekrāna skatījuma leņķi, apskatīt Ķīpsalu, Rīgas centrāltirgu, kinoteātri Splendid Palace un citas nozīmīgas Rīgas vietas. Lietotāju tūres laikā pavada platformas Latvian Literature mārketinga kampaņas #iamintrovert tēli – introvertie rakstnieki I. un I. – , kas palīdz iejusties konkrētajā vidē, daloties ar dažādiem vēsturiskiem faktiem. Ideja par šo tūri radusies jau pandēmijas laikā, kad daudziem gribējies ceļot vai jebkā citādi uz brīdi izrauties no ierastās ikdienas vides.

"Gribējās, lai pasaulē ir ceļojumi, kuros var doties arī tad, ja nav naudas un laika. Reizē tā ir iespēja ieinteresēt mūsu literatūrā un galvaspilsētā cilvēkus, kas šeit nekad nav bijuši un nezina, kas ir Nora Ikstena vai Jānis Joņevs," stāsta virtuālās tūres scenārija autore Anete Konste.

Šim projektam tāpat kā platformai Latvian Literature ir starptautiska mērķauditorija, tāpēc arī tūre ir veidota angļu valodā. Tūres laikā pilsētvidē parādās animēti tēli, kurus zīmējis mākslinieks un kampaņas #iamintrovert vizuālās identitātes autors Reinis Pētersons. Ekskursijā izmantoti Latvijas rakstnieku Daces Rukšānes, Jāņa Joņeva, Andras Neiburgas, Noras Ikstenas, Arno Jundzes, Luīzes Pastores, Kristīnes Ulbergas, Baibas Zīles, Ingas Ābeles, Paula Bankovska un Vizmas Belševicas darbu fragmenti. Virtuālo tūri veidojusi filmu producēšanas kompānija Fon Films, konsultējis gids Harijs Egliens. Laikā no 18. līdz 22. oktobrim Latvija piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū, kura laikā Latvijas stendā virtuālā ekskursija būs pieejama arī ikvienam apmeklētājam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja