Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rakstniecības balvu Krasta ļaudis saņēmusi Inga Žolude par romānu Vendenes lotospuķe

Rakstnieka Egona Līva piemiņas balvu rakstniecībā Krasta ļaudis par labāko oriģinālliteratūras prozas darbu 15. septembrī saņēmusi prozaiķe Inga Žolude par romānu Vendenes lotospuķe, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Signe Blumberga.

Savukārt kā labākais skolu jaunatnes literārais darbs novērtēts Lauras Stalidzānes radošais darbs Latvietis. 

Nominācijā Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs 2021./2022. tika vērtētas 15 grāmatas, savukārt Labākais skolu jaunatnes literārais darbs 2021./2022.gadā - desmit literārie darbi.

Īpašās pateicības grāmatu vidū saņēmuši Gvido Drage no Liepājas Rotari kluba par oriģinalitāti debijas stāstu krājumā Karma Sūtra un Džena Andersone no Liepājas speciālās ekonomiskās zonas par piesātinātiem, skarbiem stāstiem par neikdienišķu cilvēku bailēm, vientulību, pārdzīvojumiem un attiecībām ar apkārtējo pasauli debijas stāstu krājumā Dadži.

Skolu jaunatnes literāro darbu konkursā otro vietu ieguva Šarlote Luīze Odziņa ar radošo darbu Lēmums, trešo vietu - Dominiks Perševics ar radošo darbu Jūras vējiem līdzi.

Pateicības diplomi par dalību konkursā Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs 2021./2022. piešķirti Lāsmai Gaitniecei par grāmatu Jūrmalas slimnīcas vēsture ANNO 1946, Osvaldam Zebrim par grāmatu Mežakaija, Mārim Bērziņam par grāmatu Nākotnes kalējs, Gundegai Repšei par grāmatu Sarunas ar Sīko, Andrim Zeibotam par grāmatu Stāsti un teikas Laika Vecim, Jānim Zālītim par grāmatu Kam puķe zied un Arnim Koroševskim par grāmatu Lielais noliedzējs.

Diploms piešķirts arī Ērikam Kūlim par grāmatām Uguns pēda un Vēliejustieskā, Ērikam Tomsonam, Pēterim Jansonam un Laimonim Pētersonam par grāmatu Pārcēlāji un Arvīdam Deģim par grāmatu Lakstīgais aptieķnieks, kā arī diploms piešķirts par šogad mirušā Andžila Remesa grāmatas Kur dvēsele cēlās spārnos. Bohēma Liepājas krogos ieguldījumu latviešu literatūrā.

Savukārt pateicības diplomi par dalību konkursā Labākais skolu jaunatnes literārais darbs 2021./2022. piešķirti Amandai Ketijai par darbu Puika bez cepures, Ancei Straujajai par darbu Ceļš uz mājām, Viktorijai Graubiņai par darbu Paradīze un Aizsaule, Emīlijai Viļumai par darbu Dzīvā jūra, Enijai Papiņai par darbu Krustceles. Enijas dienasgrāmata, Elīzai Veļķerei par darbu Pārcelšanās un Danielam Dāvim Berjozkinam par darbu Nokavētās izdevības.

Blumberga atzīmē, ka šis bija jau 12. konkursa norises gads, godinot latviešu literatūras klasiķi un kinoscenāristu Līvu.

Svinīgajā ceremonijā līdz ar rakstniekiem un darbu autoriem piedalījās arī grāmatu izdevniecību pārstāvji, žūrijas locekļi, iepriekšējo gadu laureāti un radošie liepājnieki.

Līva piemiņas balvu Krasta ļaudis organizē Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību un Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja