Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rakstniecības muzejs rīko konkursu skolēniem Mūsdienu varonis

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina 8. – 12. klases skolēnus piedalīties konkursā Mūsdienu varonis, informēja muzeja pārstāve Maija Treile.

Kāds izskatās 2014. gada varonis? Fiziski skaists un spēcīgs, bet varbūt ārēji necils? Kādi ir jaunā varoņa mērķi un īpašības, lai spētu tos realizēt? Kāds ir šodienas Lāčplēsis, Namejs, Spīdola vai Sprīdītis? Laikā līdz 3. februārim muzejs aicina klases izveidot savu versiju par mūsdienu Latvijas varoni foto, video, audio u. c. formātā. Sagatavotajam materiālam jāpievieno arī īss apraksts par jauno varoni. Mūsdienu varoņa versija jāiesūta uz e-pasta adresi [email protected] vai jāpublicē portālā Facebook Rakstniecības un mūzikas muzeja profilā.

Konkursa uzvarētāju noteiks balsojums. Mūsdienu varoņa portreta, kurš līdz 2014. gada 10. februārim būs saņēmis visvairāk "patīk", veidotāji varēs saņemt bez maksas savā skolā Rakstniecības un mūzikas muzeja ceļojošo izstādi Sadzejotā valsts.

Ceļojošā izstāde Sadzejotā valsts ir Rakstniecības un mūzikas muzeja veltījums Latvijas Republikas 95. gadadienā. Izstāde skatāma kā lapas kādā sociālajā tīklā, kurā dažādu laikmetu rakstnieki un mūziķi veido ierakstus un notikumus, raksta komentārus, pievienojas interešu grupām un apmeklē pasākumus. Profila informācijā tiek nosauktas un raksturotas tēmas, kas interesējušas Raini, Kārli Skalbi, Māri Čaklo, Lūciju Garūtu, Jāzepu Vītolu, Āriju Elksni, Imantu Kalniņu u. c.; klasiķu diskusijai pievienojas arī mūsdienu autori Anna Auziņa, Toms Treibergs, Iveta Ratinīka. Izstādē izmantots bagātīgs muzeja krājuma rokrakstu, dokumentu, fotogrāfiju un citu materiālu klāsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja