Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā viesosies Lielbritānijas grāmatu izdevēji un organizācijas IBBY prezidente Pamela Diksa

No 31. maija līdz 3. jūnijam Rīgā viesosies Lielbritānijas izdevniecību pārstāvji, lai iepazītos ar Latvijas literatūru un grāmatniecības nozari, informēja platformas Latvian Literature pārstāve Anete Konste.

Vizītes ietvaros Rīgā ieradīsies arī Lielbritānijas IBBY organizācijas (Starptautiskā Bērnu un jauniešu literatūras padome) prezidente Pamela Diksa (Pam Dix), kas vadīs semināru Latvijas izdevējiem par bērnu literatūras eksporta potenciālu Lielbritānijā.

Vizītes ietvaros britu izdevēji Katrīna Bogdena (Kathrine Bogden,Ugly Duckling Presse), Maikls Teits (Michael Tate, Jantar Publishing), Džeks Kolings (Jack Coling, Jantar Publishing), Šeins Rodss (Shane Rhodes, Wrecking Ball Press) un Eleanora Stīla (Eleanor Steel, Harvill Secker) tiksies ar vietējo grāmatu apgādu pārstāvjiem Zvaigzne ABC, Pētergailis, Jānis Roze, Jumava, Mansards, Las.am, Lauku avīze, Neputns, lai apzinātu potenciāli eksportspējīgākos Latvijas autoru literāros darbus. Paredzētas arī kopīgas vakariņas ar Latvijas autoriem.

Šī būs jau ceturtā Lielbritānijas izdevēju vizīte Rīgā, kuras mērķis ir iepazīstināt viesus  ar Latvijas grāmatu tirgu un tā specifiku, mūsdienu Latvijas prozu, kā arī ārvalstu izdevējiem pieejamo grantu sistēmu latviešu autoru darbu tulkojumu izdošanai. 

“Mēs cenšamies savest kopā līdzīga profila Latvijas un Lielbritānijas izdevniecības. Līdz ar to britu izdevējiem tiks piedāvāti viņu darbības specifikai un lasītāju interesei atbilstoši latviešu autoru literārie darbi. Svarīgākais, protams, vai šie izdevēji vispār ir ieinteresēti izdot ārzemju literatūru, jo Lielbritānijas tirgū citu valstu grāmatu īpatsvars ir ļoti neliels,” skaidro platformas Latvian Literature vadītāja Inga Bordnarjuka-Mrzauskas.

Paralēli izdevēju vizītei, gaidāms arī Lielbritānijas IBBY organizācijas prezidentes Pamelas Diksas seminārs par bērnu grāmatu standartiem Lielbritānijā un Latvijas literatūras eksporta potenciālu šajā tirgū.

Seminārs norisināsies 31. maijā plkst. 14 grāmatnīcā Nice Place TELPA Krišjāņa Barona ielā 21a. Visi interesenti, kas vēlas apmeklēt semināru, aicināti pieteikt dalību rakstot e-pastu uz: [email protected]

Lielbritānijas izdevēju vizītes tiek rīkotas saistībā ar Latvijas dalību Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā, kad Baltijas valstis būs goda viesu statusā. 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja