Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rotko centrā norisināsies Ingas Pizānes dzejvakars

Trešdien, 23. novembrī, plkst. 18.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē Līgas Griķes mūzikas pavadībā izskanēs Ingas Pizānes dzejvakars Tas pats izmisums un mazliet pēc...

Dzejvakars būs Ingas Pizānes trešās grāmatas Tas pats izmisums, tikai ar puķēm (2022, Jāņa Rozes apgāds) otrie atvēršanas svētki un tomēr arī kaut kas vairāk, jo ir pagājis laiks un ir tapuši jauni dzejoļi, kuriem paredzēti pirmatskaņojumi. Tāpat pirmo reizi būs piedzīvojama Ingas Pizānes dzejas satikšanās ar pašas autores fotogrāfijām – mazliet dūmakainu foto noskaņu sintēze ar rudenīgu dzeju. Meditatīvi muzikālus akcentus pasākumam piešķirs koklētāja Līga Griķe, atskaņojot Georga Pelēča, Bernarda Andresa, Natālijas Mundras un citu komponistu skaņdarbus, kā arī dzejtekstu rosinātas improvizācijas.

Klātienes tikšanās dzejniecei ir svarīgas – tie ir svētki, kas dod dzejai jaunu dzīvību. Turklāt, kā atzīst Inga, "novembris dzejai ir ļoti pateicīgs mēnesis: viss pieklust, ir pelēks, koki ir kaili, un pēkšņi dzejai ir vieta, tā var mazlietiņ aizstāt gaismu. To ir iespējams sadzirdēt. Gan sevī, gan apkārt."

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra izvēle par pasākuma norises vietu nav nejauša, jo dzejniece ir aktīva mākslas procesu sekotāja un jūt īpašu saikni ar Rotko krāsu un klusuma tēmu. Turklāt uzstāšanās dzimtajā Latgalē rada mājām tuvāku sajūtu.

Inga Pizāne dzimusi 1986. gadā Krāslavā. Studējusi angļu valodas pedagoģiju Rīgā (Latvijas Universitātē) un Erebrū, Zviedrijā (Örebro University). Dzīvo Rīgā. Raksta dzeju un prozu, publicējas latviešu un ārzemju literāros izdevumos, aizraujas ar fotogrāfiju un kino. Uzstājusies Amerikas Dzejas festivālā Ņujorkā, kā arī vairākos Eiropas Dzejas festivāla pasākumos Lielbritānijā, Slovākijā, Lietuvā un citur. Latvijas Rakstnieku savienības Literārajā akadēmijā pabeigusi dzejas meistardarbnīcas pie Jāņa Rokpeļņa un Ronalda Brieža. Apbalvota ar Ojāra Vācieša prēmiju (2020). Dzejai raksturīgi asredzīgi pasaules vērojumi, maigs lirisms, kas mijas ar draisku rotaļīgumu tēlos un valodā, filozofiskums apcerēs, psiholoģiski smalki jūtu un sajūtu tvērumi dienišķās pieredzes mirkļos un ainās.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja