Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Septembrī nosrisināsies starptautiskais dzejas festivāls Dzejas dienas 2020

No 4. līdz 13. septembrim Rīgā un citur Latvijā norisināsies ikgadējais starptautiskais dzejas festivāls Dzejas dienas. Savukārt šomēnes – līdz 14. augustam – iespējams pieteikt dzejoļu krājumus Dzejas dienu balvai, informēja festivāla organizatori.

Jau 55 gadus Dzejas dienas ir viens no nozīmīgākajiem septembra notikumiem Rīgas un Latvijas kultūras dzīvē. Arī šogad Dzejas dienas pulcēs dzejniekus un dzejas cienītājus, ļaujot baudīt gan tradicionālus Dzejas dienu pasākumus, gan piedāvājot jaunus formātus, kādos klausīties un uztvert dzeju. Savā 55. gadadienā Dzejas dienas tikušas arī pie dāvanas – mākslinieka Alekseja Muraško veidotas vizuālās identitātes un atjaunota logo, kuram par pamatu ņemts Raiņa rokraksts.

Šis ir trešais gads, kopš Dzejas dienu rīkošana ir īpaši izveidotās Dzejas dienu padomes rokās; šogad padomes locekļiem Arno Jundzem, Ērikai Bērziņai, Aivaram Eipuram un Jeļenai Budancevai pievienojies arī dzejnieks Henriks Eliass Zēgners. Viņš arī autors festivāla šī gada sauklim "Dzeja dziedē!", kas aicinās paraudzīties gan uz festivālu, gan dzeju kā indivīdu un sabiedrību dziedējošu fenomenu.

Savukārt jau otro gadu pēc kārtas festivālam būs sava vēstniecība peldošajā mākslas centrā Noass uz AB dambja, kurā norisināsies vairāki festivāla pasākumi, tostarp atklāšana, diskusijas un meistardarbnīcas. Šobrīd oficiālajā programmā Rīgā ieplānoti jau vairāk nekā 25 pasākumi, bet vēl līdz 1. septembrim ikviens aicināts pieteikt savus gan Rīgā, gan reģionos notiekošos Dzejas dienu pasākumus, kas tiks pievienoti festivāla satelītprogrammai. Šogad starptautisko noti festivāla programmā iekrāsos dalībnieki no Baltijas valstīm.

Un arī Dzejas dienu balva šogad būs: līdz 14. augustam Latvijas Rakstnieku savienība aicina pieteikt dzejoļu krājumus Dzejas dienu balvai, kas tiks pasniegta vienam oriģināldzejas vai atdzejas krājumam, kas izdots Latvijā latviešu valodā pēdējā gada laikā. Balvas apmērs ir 1000 eiro, bet nominantiem tiks dota iespēja mēnesi pavadīt Dubultu Rakstnieku namā. Balvu pasniegs Dzejas dienu noslēguma pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 13. septembrī. Vairāk par pieteikšanos šeit.

Plašāka informācija Dzejas dienu mājaslapā dzejasdienas.com, kā arī sociālajos medijos Facebook un Instagram.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja