Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šovakar noslēdzošais šīs vasaras autorkino seanss Rīgas Doma dārzā

Ceturtdien, 8. augustā, plkst. 23 noslēgsies Mans Doms rīkotais vasaras brīvdabas kino vakaru cikls Rīgas Doma dārzā ar autorfilmām - Leiputrija un Par dzimtenīti, informēja Gatis Vectirāns, Mans Doms projekta vadītājs.

Filmu vakarā būs iespējams redzēt divus Lailas Pakalniņas un Māra Maskalāna dokumentālos kopdarbus - filmas Leiputrija un Par dzimtenīti. Pirms filmu seansa notiks saruna ar kino ekspertiem.

Pirmā šī kino vakara filma Leiputrija ir kinorežisores L. Pakalniņas dokumentālais stāsts, kas bijis nominēts Eiropas Kinoakadēmijā kā Eiropas labākā dokumentālā filma. Stāsts ir par pasauli - vienu lielu un cilvēkiem katram savu. Bet izrādās, ka vēl ir arī atkritumu tuksnesis - vieta, kurā siltums dzīvo visu gadu un dzīves kūsājums ir nerimtīgs.

Savukārt Par dzimtenīti ir kinorežisora, operatora M. Maskalāna kopdarbs, sadarbojoties ar pirmās filmas režisori. Šīs filmas izveidei autori iedvesmojās no divdesmit gadus apciemotā Nagļu pagasta - Latgales ciems, ar spēju apburt. Bez burzmas, steigas un kņadas, bet vieta ar pavisam īstiem, pašpietiekamiem cilvēkiem, kas fascinē. Tādi, kas no rūdījuma kļuvuši pavisam atklāti un tīri. Stāsts par tādiem, kas prot dziesmu par dzimteni. Maskalāns šogad latviešu uzmanību pievērsa ar fotogrāfiju personālizstādi Nagļi, šo projektu sākot veidot pēc filmas pabeigšanas, iedvesmojoties no tās vietas un cilvēkiem. Par labākā operatora darbu šajā filmā 2009. gadā saņēmis Lielā Kristapa apbalvojumu.

Kopumā šajos vasaras kino vakaros Rīgas Doma dārzā tika izrādītas desmit latviešu autorfilmas, kuras tematiski sakārtotas vairākos filmu blokos. Plašāk par kino vakariem iespējams uzzināt šeit: www.mansdoms.lv

Ieeja kino vakarā bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja