Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Varšavas filmu festivālā notikusi režisora Ivara Tontegodes starptautiskā debija

Varšavas filmu festivālā, kas Polijas galvaspilsētā norisinās līdz 20. oktobrim, konkursa programmās iekļautas divas studijā Lokomotīve producētās spēlfilmas, informēja filmu studijas pārstāve Zanda Dūdiņa. Savu starptautisko ceļu pie skatītājiem programmā Free Spirit Competition 13. oktobrī sāka Ivara Tontegodes debijas filma Sēņotāji, bet Latvijas-Lietuvas kopražojuma filma _Spēlmanis/_The Gambler tiek demonstrēta starptautiskā konkursa skatē.

Sēņotāju pirmizrāde Varšavas filmu festivālā ir jau otrā studijas Lokomotīve filmas starptautiskā pirmizrāde pēdējo nedēļu laikā. Sadarbībā ar Uļjanas Kim Studiju/Uljana Kim Studio tapusī režisora Ignas Joninas filma Spēlmanis septembra beigās pirmo reizi tika demonstrēta prestižajā Sansebastjanas filmu festivālā Spānijā.

Ivara Tontegodes komēdija Sēņotāji ir viena no desmit festivāla konkursa programmā Free Spirit iekļautajām filmām. Šo festivāla sadaļu raksturo neatkarīga rakstura inovatīvi darbi, un par labākās godu šai kategorijā Sēņotāji cīnīsies ar filmām no ASV, Čīles, Kanādas, Ķīnas, Rumānijas, Taivānas u.c.).

Varšavas filmu festivāls ir radies kā studentu filmu festivāls un gadu gaitā kļuvis par nozīmīgu starptautisku filmu nozares pasākumu, kas šogad norisinās jau 29. reizi. Varšavas filmu festivāls ir arī Starptautiskās filmu producentu asociācijas (FIAPF) un Starptautiskās kinokritiķu asociācijas (FIPRESCI) akreditēts festivāls - Austrumeiropas nozīmīgāko filmu festivālu sarakstā tas minams līdzās Maskavas un Karlovi Vari festivāliem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja