Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Visā Latvijā demonstrēs animācijas filmu Lote un Mēnessakmens noslēpums

Visās lielākajās Latvijas pilsētās, kā arī vairākās mazpilsētās un pagastu centros šoruden varēs noskatīties jauno Latvijas un Igaunijas kopražojuma animācijas filmu Lote un Mēnessakmens noslēpums.Filmu piektdien, 26. augustā vienlaicīgi sāks rādīt lielākajos Rīgas kinoteātros, kā arī Daugavpilī, Ventspilī, Liepājā, Siguldā, Talsos un Madonā.

Savukārt septembrī to rādīs arī citās Latvijas pilsētās un pagastu centros, portālam Diena.lv pavēstīja filmu studijas Rija pārstāve Andra Jakoviča.„Prieks, ka pēc gandrīz triju gadu darba klāt ir pirmizrāde. Ja salīdzinām ar iepriekšējo filmu par Loti, šī ir kvalitatīvāka un profesionālāka, bet vērtības - labsirdība un dzīvesprieks - ir tās pašas. Arī šai filmai dziesmas ir sacerējis un iedziedājis Renārs Kaupers, kurš filmā iejuties pingvīna ādā. Mēs ļoti vēlamies, lai filmu redzētu ne tikai Rīgā, bet visos Latvijas novados,” stāsta filmas producents Vilnis Kalnaellis.Dažādos tēlos filmā iejutušies latviešu aktieri - Anna Januškeviča ierunājusi Lotes lomu, Lotes tēvoča Klausa lomā tāpat kā pirmajā filmā iejuties Juris Strenga, Mušu Jāku ierunājis Jānis Jarāns, bet Lotes vecākus - Oskaru un Annu - ierunājuši Gundars Āboliņš un Anita Sproģe. Animācijas filmā ir daudz jaunu tēlu, kuru balsis ierunājuši tādi aktieri kā Imants Pakalnietis, Jānis Kirmuška, Maija Apine, Edgars Lipors, Ainārs Ančevskis, Imants Pakalnietis, Gunārs Placēns, Olga Dreģe, Pēteris Liepiņš, Pēteris Šogolovs, Armands Berģis un citi. Filmas tapšanu atbalstījis Nacionālais Kino centrs un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja