Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ziedoņa muzejs šogad apskatāms vēl tikai mēnesi

Ziedoņa muzeja vasaras sezona tuvojas noslēgumam, tādēļ ikviens interesents aicināts apmeklēt _Dzirnakmeņus Murjāņos vēl līdz 2. oktobrim. Plānots, ka 2023. gadā vasaras sezonu muzejs uzsāks ar jaunu programmu lieliem un maziem muzeja apmeklētājiem.

"Esošā programma Muzeja ceļa piezīmes ietērpta īpašā burtnīcā, kas darbojas kā gids muzeja viesiem, kad tie pie mums ierodas nelielā skaitā. Imants Ziedonis vēlējās savu muzeju kā mūzu māju, kurā ir iegūstama unikāla, ļoti individuāla pieredze, līdz ar to katrs apmeklētājs piedzīvo dzejnieku citādāk," stāsta Ziedoņa muzeja vadītāja Rūta Šmite. Vēl līdz 2. oktobrim būs iespēja piedzīvot Ziedoņa muzeja esošo ekspozīciju gan grupās, gan individuālā apmeklējumā. Šobrīd pieejamā muzeja programma izveidota 2017. gadā, un līdz šim to piedzīvojuši vairāki tūkstoši apmeklētāju.

Uz Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadi 2023. gadā muzejs gatavo jaunu piedāvājumu apmeklētāju pieredzei Murjāņos, lai atkal no cita rakursa dotu iespēju iepazīt dzejnieku, viņa daiļradi un tuvās vērtības. Rūta Šmite atzīmē, ka īpaša vērība nākamajos gados tiks pievērsta mazajiem muzeja apmeklētājiem. "Vēlamies koncentrēties uz ģimenēm ar bērniem, lai muzejs būtu pieejams arī mazajiem kultūras baudītājiem. Sarunāsimies ar bērniem caur Imanta Ziedoņa pasaku tēlu Suni Funi," turpina Rūta Šmite.

Ziedoņa muzejs Murjāņos apmeklētājiem atvērts līdz 2. oktobrim katru dienu no trešdienas līdz svētdienai laikā no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00. 13. septembrī Ziedoņa muzejā notiks Dzejas dienām veltīts pasākums sadarbībā ar jaunajiem dzejniekiem no literārā izdevuma Žoklis.

Vairāk informācijas par muzeju iespējams atrast Ziedoņa muzeja sociālo tīklu profilos: facebook.com/Ziedonamuzejs/, instagram.com/ziedonamuzejs/ un mājaslapā http://www.ziedonamuzejs.lv/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja