Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Arsenālā notiks lietuviešu mākslinieka Paulius Petraiša lekcija par fotogrāfiju

18. janvārī plkst. 18 Latvijas Nacionālā mākslas uzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā norisināsies lietuviešu mākslinieka un kuratora Paulius Petraiša (Paulius Petraitis) lekcija Fotogrāfija fokusā: #objekts #process #ikdiena, informēja pasākuma pārstāve Līna Birzaka-Priekule.

Lekcija notiek fotogrāfa Reiņa Lismaņa personālizstādes Mēģinājumi un kļūdas ietvaros, kas tiks skatīta laikmetīgās fotogrāfijas kontekstā. Tāpat lektors aplūkos, kādu vietu šī izstāde ieņem Baltijas fotogrāfijas izstāžu tradīcijas kopainā.

Objekts, process un ikdiena ir trīs atslēgas vārdi, kas palīdzēs atklāt dažas no izstādes Mēģinājumi un kļūdas konceptuālajām stratēģijām, ļaujot neierastā veidā runāt par mūsdienu fotogrāfiju. Ņemot par piemēru izstādē skatāmos darbus, lektors runās par izaicinājumiem, ar kādiem interneta un sociālo tīklu laikmetā jāsaskaras fotogrāfijas izstāžu veidošanā, kā arī apspriedīs dažas no teorijām (Fransuā Laruels (François Laruelle) un Vilēms Flusers (Vilém Flusser)), kas fokusējas uz attēlu apriti mūsdienās.

Paulius Petraitis, plašāk pazīstams ar pseidonīmu Paul Paper, ir lietuviešu fotogrāfs un kurators, kas vada darbnīcas un uzstājas ar lekcijām par laikmetīgo fotogrāfiju, medijiem un mākslu daudzviet Eiropā. Nesen kopā ar igauņu izdevēju Lugemik sastādījis un izdevis grāmatu Too Good to Be Photographed, kas caur 47 mākslinieku darbiem pēta fotogrāfijas attiecības ar tās neveiksmēm. Paulius Petraiša publikācijas atrodas daudzu muzeju bibliotēkās, tai skaitā Ņujorkas Modernās mākslas muzejā (Museum of Modern Art, MoMA), Ņujorkas Metropoles mākslas muzejā (The Metropolitan Museum of Art), Dānijas dizaina muzejā (Designmuseum Danmark), Klārka mākslas institūtā (Clark Art Institute), Oslo Nacionālajā mākslas akadēmijā (Oslo National Academy of the Arts) un citur.

Lekcija notiks angļu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja