Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Galerijā Centrs būs skatāms Venēcijas biennāles paviljons T/C Latvija

Vecrīgā, Galerijā Centrs uz Rīdzenes ielas 1. martā pulksten 18.00 tiks atklāts Venēcijas biennāles 18. arhitektūras izstādei radītais paviljons - T/C Latvija (TCL), informēja tirdzniecības centra mārketinga vadītāja Annija Matīsa.

Izstādi Venēcijā sešu mēnešu laikā apmeklēja gandrīz 300 000 skatītāju, tā nokļuva daudzu pamanāmu profesionālo mediju ziņu slejās, un bija viena no šī gada visapspriestākajām nacionālajām ekspozīcijām.

TCL ir veidots kā atsauce uz lielveikalu, starptautiski atpazīstamu telpu, kurā lietotājs ir aicināts iepazīties ar veikala piedāvājumu un izdarīt izvēli. Ekspozīcijas autori asprātīgā veidā apkopojuši arhitektūras idejas, pārvēršot tās par veikala produktiem. Ar mākslīgā intelekta palīdzību radīti 506 unikāli produkti, kas izvietoti uz moduļu dizaina kartona plauktiem.

“Priecājamies un lepojamies par šī projekta norisi, ko veicam sadarbībā ar mūsu partneriem - Itālijas vēstniecību Latvijā, mazumtirdzniecības veikalu tīklu RIMI un Kultūras ministriju. Ikvienam Galerija Centrs apmeklētājam būs iespēja apskatīt starptautisku slavu guvušo ekspozīciju T/C Latvija, kas mūsu tirdzniecības centrā ierodas uzreiz pēc tam, kad tā ir atradusies Venēcijas arhitektūras biennālē – vērienīgākajā un prestižākajā arhitektūras izstādē pasaulē,” - tā Lāsma Vilande, tirdzniecības centra vadītāja.

“Pirms arhitektūra pārtop par fizisku telpu ir ideja, pirms spageti un gaļa lielveikala plauktā top par Pasta Bolognese - ir gadiem mīlēta un kopta recepte. Bez arhitektu idejām un receptēm mēs dzīvotu pavisam citādā vidē un, iespējams, arī ēdienam nebūtu garša vai tā būtu citādāka. Mums ir pārsteidzoši spējīgi un talantīgi cilvēki, kas var radīt jaunas receptes un idejas, kas iedvesmo pasauli un ar to mēs varam konkurēt pasaulē. Ekspozīcija un mēs, TCL komanda, aicinām izzinošā eksperimentā, pētīt un kombinēt dažādas idejas, un tā radīt savas,” - tā Ints Menģelis, viens no ekspozīcijas idejas radītājiem.

Ekspozīcijas atklāšanas pasākumā piedalīsies ekspozīcijas autori T/C Latvija komandas arhitekti Ernests Cerbulis un Ints Menģelis, kā arī projekta atbalstītāji, kas palīdzējuši ekspozīcijas tapšanā Galerija Centrs telpās – Itālijas vēstniecības Latvijā vēstnieks Alessandro Monti, mazumtirdzniecības tīkla RIMI sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite, kā arī Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Lāce.

Latvijas autoru komandas radītā ekspozīcija T/C Latvija Lielveikals, kā nākotnes laboratorija Galerija Centrs apmeklētājiem bez maksas būs pieejama līdz 14. aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja