Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Lielajā dzintarā būs skatāma Ievas un Kristapa Epneru dubultizstāde

Piektdien, 27. oktobrī plkst. 18 Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova notiks mākslinieku Ievas un Kristapa Epneru dubultizstādes Dzīvo atmiņu jūra/Vingrinājumi atklāšana, informēja koncertzāles Lielais dzintars sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

E. Hartmane norādīja, ka šī būs mākslinieku pirmā dubultizstāde, kas simboliski tiks atklāta Ievas Epneres dzimtajā pilsētā – Liepājā.

Darbu sērijā Dzīvo atmiņu jūra māksliniece Ieva Epnere, reaģējot uz sabiedrības attīstības procesiem postpadomju Latvijā, pēta, kā darbojas cilvēka individuālā atmiņa, un kāda ir tās nozīme kolektīvās atmiņas konstruēšanā. Darbos autore iedziļinājusies, kā reiz piedzīvotais, bet nevēlamais tiek atgrūsts no cilvēka apziņas, un kā cilvēks, kurš audzis un lielāko mūža daļu dzīvojis un strādājis vienā režīmā, spēj vai nespēj sadzīvot ar jauno situāciju un iekļauties tajā.

Par temata teritoriālo un saturisko ietvaru izvēlēta Latvijas Rietumu robeža – visos laikos simboliski un politiski uzlādēta josla gar Baltijas jūras krastu, kas reiz bijusi vienas varas galējā Rietumu robeža, bet šobrīd ir citas zonas Austrumi. Izstāde Dzīvo atmiņu jūra pirmoreiz bija apskatāma Ņujorkas mākslas telpā Art in General 2016. gadā, bet tā paša gada izskaņā arī kim? laikmetīgās mākslas centrā. Izstāde nominēta Purvīša balvai 2019.

Kristapa Epnera Vingrinājumi  pirmoreiz izstādīti 2016. gadā personālizstādē Rīgas peldošajā mākslas centrā Noass, bet šogad darbi bija skatāmi Purvīša balvas 2017 finālistu grupas izstādē Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. “Vingrinājumos laiks palēninās, vietām sastingst. Tas atklājas vingrotāja ķermenim dienu no dienas atkārtojot viens un tās pašas darbības. Vingrošanas zāle ir viņu templis - disciplīnas un bezgalīgo mēģinājumu mērķis ir maksimāli tīri izpildīta figūra. Cikliskās darbības tiecas sasniegt iespējami taisnu līniju,” teikts izstādes aprakstā.

Ieva Epnere (1977) un Kristaps Epners (1976) absolvējuši Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu, iegūstot maģistra grādu, un dažādās izstādēs piedalās jau vairāk nekā 20 gadus.

Ievas un Kristapa Epneru dubultizstāde būs skatāma līdz 6. decembrim .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja