Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas mākslas telpā notiks Pētera Sidara un Pāvila Raudoņa izstāde Starp redzamajām robežām

No 2. februāra līdz 17. martam izstāžu zāles Rīgas mākslas telpa Intro zālē būs skatāma mākslinieka Pētera Sidara un dzejnieka Pāvila Raudoņa kopīgi veidota izstāde Starp redzamajām robežām, informēja izstādes pārstāve Luīze Lismane.

Izmantojot tādus rūpnieciskus materiālus kā plastmasa, silikons un dažādi kabeļu vadi, izstādē Starp redzamajām robežām mākslinieks Pēteris Sidars atklās stājmākslas darbu sēriju arvien jaunās un nepieredzētās mākslas tehnikās. Mākslinieks savā daiļradē atšķirīgos izejmateriālus sakausē vienotā kompozīcijā, kur katrs no elementiem kļūst par nozīmīgu slāni kopējā krāsu un faktūru saspēlē. Ekspozīcijā Starp redzamajām robežām būtisku slāni mākslinieka veikumam piešķirs dzejnieka Pāvila Raudoņa rakstītās haikas, trioleti un soneti.

P. Sidars par gaidāmo izstādi stāsta: “Dzeja ir ritms un vārds, tēlotāja māksla ir krāsa un forma. Tās kopā veido vienotu mākslas darbu, kas aicinās izstādes skatītāju doties pāri redzamajām robežām. Skatītājs atradīsies šajā pārejas posmā. Tāpat kā dzejā, abstraktajā mākslā ir jautājumi par klusumu un vientulību, par elpošanu un skatu izstiepšanos. Tajā es redzu daudz emociju uzplaiksnījumu, traģēdijas, labestīgas domas un nolemtību, kas arī veidos šīs izstādes kopsummu.”

Pēteris Sidars (1948) ir mācījies Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā, turpinājis studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļā. Kopš 1976. gada regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs, sarīkojis virkni personālizstāžu Latvijā. Ir ieguvis starptautiskus apbalvojumus mākslas festivālos, biennālēs, konkursos, simpozijos Itālijā, Polijā, Beļģijā, Japānā, Šveicē, Francijā, Meksikā, Lielbritānijā, Nīderlandē, Dānijā, ASV, Ķīnā u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja