Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas mākslas telpā notiks radošā darbnīca bērniem ar mākslinieci Līgu Spundi

Sestdien, 10. jūnijā, no 12.00 līdz 16.00 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa Rīgas Fotogrāfijas biennāles (RFB) – NEXT 2023 izglītības programmas ietvaros notiks radošā darbnīca 5–12 gadus veciem bērniem ar mākslinieci Līgu Spundi.

Izmantojot radošo procesu, darbnīca aicina bērnus radīt savu – radošu, drošu un košu pasauli. Darbnīcas apmeklētāji aicināti pievienoties sev ērtā laikā visas pasākuma norises garumā. Dalībai nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti.

Ir svarīgi, ka bērni jūtas drošībā savās mājās un sabiedrībā. Īpaši šobrīd to saprotam visskaidrāk, kad daudziem bērniem Ukrainā drošība ir liegta. Radošā darbnīca norisināsies RFB – NEXT 2023 programmas izstādes – poļu mākslinieces Mihalinas Kacperakas (Michalina Kacperak) personālizstādes Vārīga vieta – ietvaros, kas līdz 18. jūnijam ir skatāma izstāžu zāles Intro zālē. Izstāde ir personīgs stāsts, uz kuru mākslinieci iedvesmojusi jaunākā māsa Zosja. Radot sev drošu personīgo pasauli, viņa savu istabu ir pārvērtusi košā patvērumā, noklājot tās sienas ar zīmējumiem, izveidojusi konstrukcijas no košas dzijas un sasprāgušu balonu gabaliņiem, kā arī piepildījusi nelielo telpu ar lellēm, figūriņām, rotaļlietām un spēlēm.

Latviešu māksliniece Līga Spunde (1990) savus darbus bieži veido kā multimediālas instalācijas, kurās personīgi stāsti cieši savīti ar apzināti konstruētu fikciju. Radot plašu, bet reizē smalku tematisku tīklojumu, viņas darbos tiek ietvertas atsauces uz dažādiem laikiem un simboliem. Interpretācijas precizitāte un jauniegūtais konteksts kļūst par personīgās pieredzes paplašinājumu, aizsniedzoties līdz vispārzināmām patiesībām. Viņas darbi tiek veidoti visdažādākajos materiālos un medijos.

Līga līdz šim ir piedalījusies vairākās izstādēs un mākslas projektos gan Latvijā, gan ārzemēs, tostarp Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2022 centrālajā izstādē Ekrāna ēra III: Klusā daba (Izstāžu zāle Rīgas mākslas telpa, 2022), Neviena svētība par ļaunu nenāks (Survial Kit 11, Latvijas Laikmetīgās Mākslas centrs, Rīga, 2020), Champs-Élysées (galerija 427, Rīga, 2019), Interlūdija sadarbībā ar Alvi Misjunu (Rīgas Cirka ziloņu stallī, Kvadrifrons, Rīga, 2018), Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2020 centrālajā izstādē Ekrāna ēra I: Pašportrets (Izstāžu zāle Rīgas mākslas telpa, 2018), Free French Fries (Komplot, Beļģija, 2017), NNN, (Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīga, 2017) u.c.

Darbnīcas dalības maksa apmeklētājiem - saskaņā ar izstāžu zāles cenrādi 2-5 eiro.

Festivāla NEXT programma, kas norisinās katru otro gadu, ir veltīta jaunajiem māksliniekiem un kuratoriem, un 2023. gadā tā skata "neērtās" tēmas. RFB – NEXT 2023 Rīgas izstāžu zālēs, galerijās un pilsētvidē turpināsies līdz 23. jūlijam, skatītājiem piedāvājot kopumā astoņas izstādes un vairākus izglītības programmas notikumus.

Vairāk informācijas: www.rpbiennial.com; www.makslastelpa.riga.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja