Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Aicina iesniegt darbus Jāzepa Pīgožņa balvai

Līdz 31. janvārim mākslinieki tiek aicināti iesniegt savus pēdējo trīs gadu laikā tapušos darbus Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā konkursā, aģentūru LETA informēja balvas pārstāve Ieva Pīgozne.

Mākslinieki darbus var iesniegt Rīgas Svētā Pētera baznīcā darbadienās no plkst.10 līdz 18. Iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, un atlasītie darbi piedalīsies balvas izstādē Rīgā un novados.

Lai veicinātu attīstību izstādes organizēšanā un balvas piešķiršanas procesā, šogad veikti uzlabojumi balvas nolikumā, pavēstīja Pīgozne. Galvenie uzlabojumi paredz žūrijas sastāva atlasi tikai no mākslas profesionāļiem un to, ka izstādes atklāšanā Rīgā tiek paziņoti līdz pat septiņiem balvas nominantiem.

Šogad izstādes žūrijas priekšsēdētāja ir 2016. gada balvas ieguvēja māksliniece Silva Linarte, un viņas uzaicinātā žūrijas locekle ir māksliniece Vita Merca. Preiļu novada domes izvirzītā žūrijas locekle ir mākslas zinātniece Ingrīda Burāne, Rīgas Domes Kultūras pārvaldes delegāts ir mākslinieks Juris Ģērmanis, savukārt Pīgožņu dzimtas deleģētais žūrijas loceklis ir mākslinieks Kārlis Siliņš. Tāpat žūrijā darbosies Pīgožņa balvas iniciatori mākslinieki Jānis Anmanis un Jānis Strupulis.

Galveno balvu 3000 eiro apmērā un zelta medaļu finansē Preiļu novada dome, un tās pasniegšana notiks rudenī Preiļos.

Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā šogad notiek jau trešo reizi. Iepriekš balvas ieguvuši mākslinieki Roberts Muzis un Silva Linarte. Balva iedibināta, lai glezniecībā turpinātu popularizēt un attīstīt Latvijas ainavu un lai vienotu galvaspilsētas un novadu kultūras procesus.

Balvas izstādes sniedz iespēju māksliniekiem vienkopus izstādīt Latvijas ainavai veltītos darbus un skatītājiem novērtēt ainavas žanra attīstību Latvijas mākslā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja