Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Aicina pieteikt būves Gada balvai Rīgas arhitektūrā

Rīgas pilsētas arhitekta birojs līdz 7. jūnijam aicina izvirzīt būves arhitektūras sasniegumu skatei Gada balva Rīgas arhitektūrā, pavēstīja Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Dalībniekus – būves un to autorus – skatei var izvirzīt Rīgas pilsētas arhitekta birojs, valstiskās un nevalstiskās institūcijas un organizācijas, kā arī jebkura juridiska un fiziska persona. Skatei var tikt izvirzītas 2012. gadā ekspluatācijā nodotās būves, īpaši atzīmējot jauno objektu nozīmi pilsēttelpas kvalitātes nodrošināšanā.

"Šī gada būvju skatē īpaši tiks meklēti un atzīmēti labākie piemēri pilsētas dzīvojamās vides ilgtspējas nodrošināšanā, pievēršot uzmanību tādiem raksturlielumiem, kā energoefektivitāte, vides pieejamība un universālais dizains, novērtējot paveikto gan Rīgas vēsturiskajā centrā, gan apkaimē un mikrorajonos," uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Skati organizē pašvaldības aģentūra Rīgas pilsētas arhitekta birojs sadarbībā ar Rīgas domes struktūrvienībām un partneriem. Plānots, ka skate notiks vairākos posmos: būvju izvirzīšana skatei un skates dalībnieku reģistra veidošana; skates dalībnieku vērtēšana un balvas pretendentu atlase; balvas pretendentu vērtēšana un lēmuma par galvenās balvas un atzinību ieguvējiem pieņemšana; arhitektūras sasniegumu prezentācija un balvas pasniegšana oktobra pirmajā pirmdienā – Pasaules arhitektūras dienā.

Lai izveidotu šī gada skates dalībnieku reģistru, Rīgas pilsētas arhitekta birojs aicina sniegt priekšlikumus skates dalībnieku sarakstam, līdz šī gada 7. jūnijam nosūtot pieteicēja rīcībā esošo informāciju par objektu (nosaukums, adrese, pasūtītājs, projektētāji – autori, uzņēmumi, projektēšanas laiks, būvniecības laiks, tehniski ekonomiskie rādītāji, norādes uz publikācijām plašsaziņas līdzekļos u.c.), kā arī norādot argumentus, kāpēc konkrētais objekts būtu iekļaujams skates darbu sarakstā.

Pieteikumi objektu iekļaušanai skatē nosūtāmi Rīgas pilsētas arhitekta birojam pa pastu uz Dzirnavu iela 60 A-21, Rīga, LV-1050, Latvija, vai e-pastu [email protected].

Informācija par skati atrodama biroja mājaslapā internetā www.pilsetasarhitekts.riga.lv.

Lai izceltu un popularizētu sasniegumus Rīgas arhitektūrā, sekmējot kvalitatīvas pilsētvides attīstību, un apzinātu arhitektu veikumu, kopš 2006. gada tiek organizēta jaunāko objektu skate. Tās mērķis – rosināt profesionālu diskusiju par vērtībām pilsētas arhitektūrā un kritērijiem kvalitatīvas pilsētvides novērtēšanā un veicināt sabiedrības pieprasījumu pēc kvalitatīvas dzīves telpas, ar to gan vairojot izpratni un līdzdalību, gan veidojot pieprasījumu pēc kvalitatīviem pakalpojumiem arhitektūras jomā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja