Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar koncertu ieskandina rudens sezonu Vilhelma Purvīša muzejā

Siguldas Opermūzikas svētku vadītājs Dainis Kalns 15. oktobrī ielūdz uz tenora Miervalda Jenča, Venta Zilberta un koru koncertu. Koncertā piedalīsies Siguldas jauktais koris Atvars diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā, Ogres sieviešu koris Rasa diriģentes Airas Birziņas vadībā un Rīgas sieviešu koris Dzintars. No plkst. 14.00 Vecjaužos izskanēs Daiņa Kalna veidota programmu ar Emīla Dārziņa melodijām.

Imanta Ziedoņa fonds Viegli aicina baudīt zelta rudeni Vilhelma Purvīša mājas-muzeja teritorijā, Ogres novada, Taurupes pagasta Vecjaužos. Izveidots ziedojuma tālrunis un pasākumu programma, lai sabiedrība varētu iesaistīties un atbalstīt Vilhelma Purvīša muzeja tapšanu.

Topošajā Vilhelma Purvīša muzeja kompleksā šovasar atklāta brīvdabas izstāde Septiņi gudrie un ainavu taka Purvīša acīm, kur pasākuma dienā no plkst. 12.00 notiks ekskursijas ainavu takas un izstādes veidotāju vadībā. Pasākuma dienā, zvanot uz ziedojuma tālruni +371 90006768 (maksa par zvanu 5.17 eiro), varēs gan ziedot par ekskursiju Vecjaužu teritorijā, gan brīvdabas izstādes apmeklējumu, gan koncertu.

"Vilhelmam Purvītim ir ļoti paveicies ar kaimiņiem! Pateicoties cilvēku darbīgajām rokām un labajām domām, esam ne tikai talkās sakopuši topošā muzeja teritoriju, bet arī organizējam šo ziedojuma kampaņu. Ikviens aicināts braukt uz Vecjaužiem jebkurā laikā līdz pirmajam sniegam un baudīt brīvdabas izstādi un ainavu taku. Taču 15. oktobrī kopā ar novadniekiem plānojam uzņemt ciemiņus plašākā lokā – pieskandināt topošā muzeja pagalmu ar izcilu mūziku un sarunām. Par saziedotajiem līdzekļiem plānojam iestādīt lielu ābeļdārzu, jo Purvīšu ģimene Vecjaužos reiz audzējuši ābolus un bumbierus," - tā par pasākumu stāsta muzeja vadītāja, fonda Viegli padomes priekšsēdētāja Žanete Grende.

Izstāde Septiņi gudrie tapusi ar Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas Valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lai nokļūtu Vilhelma Purvīša mājā-muzejā, Taurupes pagasta Vecjaužos navigācijas lietotnē Waze jāraksta Vilhelma Purvīša māja-muzejs.

Visām fonda Viegli un topošā Vilhelma Purvīša muzeja aktivitātēm iespējams sekot līdzi sociālo mediju profilos Facebook, Instagram un mājaslapā   www.fondsviegli.lv.

Vilhelms Purvītis Taurupes pagasta Vecjaužos pavadījis savus pirmos dzīves gadus, un tur redzētā Vidzemes ainava nenoliedzami iespaidojusi mākslinieka radošo darbību. Šogad, mākslinieka 150. jubilejā, Imanta Ziedoņa fonds Viegli kopā ar domubiedriem sākuši darbu pie Vilhelma Purvīša muzeja koncepta un ekspozīcijas izveides. Turpmākos gadus muzejs piedāvās dažādas sabiedrību iesaistošas aktivitātes brīvdabā, kamēr norisināsies Vecjaužu ēku rekonstrukcija un muzeja teritorijas iekārtošana.

2021. gada nogalē fonds Viegli pieņēma Nīderlandes muzeju speciālistes Margarētas Lestradēnas dāvinājumu – izcilā latviešu mākslinieka Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži. Fonds turpmāko gadu darbības stratēģijā Ziedonim 100 kā jaunu stratēģisko virzienu iekļāvuši Vilhelma Purvīša muzeja un radošuma centra izveidi Vecjaužu teritorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja