Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Atklās Voldemāra Johansona personālizstādi Organiskie raksti

No 19. decembra līdz 2013. gada 27. janvārim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (2. stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) būs skatāma Voldemāra Johansona personālizstāde Organiskie raksti / Attractors.Voldemārs Johansons ir renesanses tipa mākslinieks, kurš savā radošajā praksē apvieno interesi par vizualitāti, skaņu un zinātni.

Viņš ir arī viens no šobrīd pārliecinošākajiem Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvjiem, kurš guvis ievērību starptautiskā mērogā. Voldemāra Johansona skaņas un gaismas instalācijas, ūdens skulptūras un pat plaknē risinātās kompozīcijas demonstrē izteikti jūtīgu attieksmi pret formu un telpu.

Pēdējos gados arvien aktuālāka tendence mūsdienu mākslā ir saistīta ar radošām metodēm, kuras tiek apzīmētas kā "mākslinieciskā pētniecība" vai "māksla kā pētniecība". Šāda pieeja, kas ir raksturīga arī Voldemāra Johansona darbībai, prasa veikt laikā izvērstu un nereti sarežģītu priekšdarbu virkni, iesaistot citu nozaru speciālistus. Sadarbība ar dabaszinātniekiem un programmētājiem ir bijusi izšķiroši būtiska jaunās izstādes sagatavošanas procesa daļa.

Viena no Voldemāra Johansona radošo interešu lokā esošajām tēmām ir formu un rakstu veidošanās dabisku procesu rezultātā, ko viņš daudzveidīgi atklājis jau savos agrākajos darbos Gaisa straumes (2007), Difrakcijas (2009/2011), kā arī nesenajā personālizstādē Plūsmas / raksti (2011, Galerija 21). Šiem sistēmteorijās apstiprinātajiem struktūru veidošanās principiem ir pievērsta mākslinieka uzmanība izstādē Organiskie raksti / Attractors. Strādājot ar dzīvās dabas materiālu, precīzāk, simulējot dabiskajiem tuvus ekosistēmas apstākļus, veikts ilgstošs bioloģisks pētījums, kura laikā iegūtie novērojumi kalpojuši par pamatu jaunu plaknes un telpas objektu radīšanai. Projekta tēma izvērsta instalācijā, skulptūrās un grafikas darbos.

Izstāde tapusi pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda un ABLV Charitable Foundation finansiālam atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja