Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atvērta virtuālā galerija mākslinieku atbalstam Atbalstissimo

Kultūras un mākslas portāls Arterritory.com 15. maijā atvēris virtuālās galerijas telpu Atbalstissimo, kuras nosaukumā apvienoti divi vārdi - itāliešu spirgtais "bravissimo" un latviešu nopietnais "atbalsts". Tā iecerēta kā solidaritātes platforma, ar kuras palīdzību 90 procenti mākslas darba vērtības tiešā veidā nonāks pie to radītājiem, informēja projekta pārstāvji.

Mākslas un kultūras portāla Arterritory.com direktore Una Meistere atklāj: "Mūsuprāt, Arterritory.com ir lieliska vieta, kas šai sarežģītajā laikā spētu kļūt par mākslinieku atbalsta punktu un vienlaikus sniegtu iespēju ikvienam piepildīt vēlmi savā privātajā dzīves vai biroja telpā ienest mākslu."

Māksla ir viena no globālās pandēmijas izraisītās krīzes smagāk skartajām nozarēm un vienlaikus būtiska šodienas ikdienas nepieciešamība, jo spēj gan iedvesmot, gan palīdzēt uz pasauli paraudzīties no cita, varbūt neierastāka, skatupunkta. Mākslas darbi spēj telpā un skatītājā sēt enerģiju, kreativitāti un vitalitāti, kas darbojas kā katalizators izšķirīgos mirkļos. Izcilas mākslas stāsts ir ilgtspējīgs un nepārejošs un tam var būt izšķiroša loma dzīves pavērsienos.

Arterritory.com redaktore Daiga Rudzāte saka: "Arterritory nav tik varens, lai spētu realizēt ko līdzīgu leģendārajai Rūzvelta programmai Lielās depresijas laikā ASV, kas tapa kā palīdzības projekts māksliniekiem, bet rezultējās virknē spilgtu un hrestomātisku pasaules mākslas vēstures šedevru. Taču mēs apzināmies, cik svarīgs ir savstarpējais atbalsts un pleca sajūta, un vienlaikus esam pārliecināti, ka māksla dzīvei spēj piešķirt to virsvērtību, kas kardināli maina tās kvalitāti. Mākslinieki ir vizionāri, un dzīvošana līdzās mākslai padara par tādiem arī apkārtējos."

Patlaban Arterritory.com virtuālajā galerijā var  sastapt astoņus spilgtus Latvijas māksliniekus, kas pārstāv visdažādākās paaudzes: Māri Bišofu, Andri Eglīti, Miķeli Fišeru, Kasparu Groševu, Maiju Kurševu, Sarmīti Māliņu&Kristapu Kalnu, Ģirtu Muižnieku un Artūru Virtmani.

Projekta reklāmas rullīti radījusi māksliniece Katrīna Neiburga sadarbībā ar Antonu Georgu Graudu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja