Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bulduru izstāžu namā norisināsies laikmetīgās mākslas konkursizstāde Cik vērts?

Otrdien, 15. novembrī, plkst. 18.00 Jūrmalas muzeja filiālē Bulduru Izstāžu nams tiks atklāta konkursizstāde Cik vērts? Laikmetīgās mākslas darbos mākslinieki reflektē par vērtīgo, pievēršoties personīgi, valstiski vai globāli aktuālām tēmām kā ģimenes vērtības, miera un kara tēma, ekonomiskā situācija, indivīda labbūtība un citas.

Žūrija mākslas zinātnieku Baibas Gustes, Guntara Gritāna un gleznotājas Sandras Strēles sastāvā izstādei atlasījuši 52 autoru darbus. Izstādē būs pārstāvēti dažādi vizuālās mākslas žanri, piedaloties profesionāliem māksliniekiem, Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem un mākslas un dizaina vidusskolu audzēkņiem. Izstādes autoru vidū ir tādi mākslinieki kā Kristīne Rubene, Inese Ziemele, Jānis Jēkabsons, Inese Līne, Margarita Germane u.c.

Mākslas zinātniece, konkursizstādes žūrijas priekšsēdētāja Baiba Guste: "Laikā, kad izvēršas vērtību plurālisms, ir interesanti vērot kādas vērtības ir aktuālas mūsdienu māksliniekiem. Vērtību nozīme, to pārvērtēšana it īpaši aktualizējas politisku, ekonomisku, ekoloģisko satricinājumu laikā. Ukrainā notiekošais karš ir ietekmējis arī izstādes dalībniekus, kuru dažādās emocijas: satraukums, apjukums, norobežošanās, cerības – izvērstas mākslas darbos un vērojams, ka autori visvairāk domājuši par vispārcilvēciskām vērtībām: brīvība, līdzpārdzīvojums, kā arī absolūto vērtību – dzīvība, kuras eksistenci nosaka ievērojams ārējo apstākļu kopums, kas ietekmē katra cilvēka domas par tagadni un nākotni. Svarīgi, ka izstādes tēma aktualizē vērtību nozīmi, kas caur mākslas darbiem rezonē gan spilgtās krāsās, gan smalkā tonalitātē, gan reālistiskā formveidē, gan modernisma stilistikā ar asprātīgiem un nopietnībā balstītiem impulsiem."

Konkursizstādes atklāšanā tiks paziņoti laureāti – galvenās balvas EUR 700 un divu veicināšanas balvu katras EUR 400 vērtībā ieguvēji. Apbalvotajiem autoriem izstādes organizatori piedāvā iespēju izveidot personālizstādi Bulduru Izstāžu nama telpās tuvāko gadu laikā. Konkursizstādes balvas nodrošina Jūrmalas pašvaldība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja