Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Digitāla pastaiga jauno mediju mākslā. Virtuāla mākslas platforma aicina uz imersīvām ekskursijām

Kamēr mākslas pasākumu apmeklēšana klātienē ir ierobežota, jauno mediju kultūras centrs RIXC izveidojis virtuālu mākslas platformu http://immersive.rixc.org un aicina ar to iepazīties tuvāk.

Piektdien, 5. februārī, plkst. 13.00– 13.40 imersīvā ekskursijā pa to vedīs mākslinieks un jaunās platformas kurators Raitis Šmits. Interesenti šai tiešsaistes ekskursijai Zoom vidē aicināti pieteikties līdz piektdienas plkst. 10.00, reģistrējoties Eventbrite sistēmā. Zoom pieejas saite pirms pasākuma tiks nosūtīta visiem, kas būs reģistrējušies, savukārt ekskursijas tiešraidei varēs sekot līdzi Youtube.

Pasākumā Raitis Šmits pastāstīs plašāk, kādus mākslas darbus, izstādes un kādas iespējas un sadaļas piedāvā jaunā virtuālā mākslas platforma, kas interneta un mobilo telefonu lietotājus turpmāk vedīs dažādās imersīvās ekskursijās. Būs iespēja doties digitālā pastaigā, apmeklējot gan RIXC galerijas, gan RIXC mākslas un zinātnes festivālu izstādes, noskatīties videointervijas ar izstāžu un rezidenču māksliniekiem, izstaigāt kuratoru vadītas 360 grādu videotūres pa izstādēm un digitāli pieredzēt arī citus RIXC pasākumus un projektus. Platformā varēs vērot jaunradītu mākslas darbu multimediālās versijas tiešsaistē, kā arī līdz šim radīto mākslas darbu, izstāžu un pasākumu video un foto dokumentāciju un arhīvu.

Kā stāsta RIXC pārstāve, māksliniece un kuratore Rasa Šmite, imersīvo ekskursiju platformas mērķis, ņemot vērā nestabilo situāciju ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem, ir nodrošināt radošā procesa nepārtrauktību un padarīt laikmetīgo mediju mākslas aktuālo saturu (jaunākās izstādes, jaunus un esošus mākslas darbus, performanču pirmizrādes u. tml.) pieejamu plašākai sabiedrībai.

Ierastās kultūras centru mājaslapas piedāvā galvenokārt informāciju par pasākumiem un to norisi, savukārt http://immersive.rixc.org dos iespēju mākslas pasākumus attālināti apmeklēt, kā arī iesaistīties dialogā ar māksliniekiem un izstāžu kuratoriem, izmantojot sociālos medijus un gūstot padziļinātāku ieskatu jaunrades procesā. Platforma arī centīsies attīstīt daudzšķautņaināku laikmetīgo mediju mākslas darbu pieredzējumu.

Jau patlaban http://immersive.rixc.org var izstaigāt un iepazīt RIXC Mākslas un zinātnes festivāla izstādi Ekodati, kas pērn rudenī bija skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, tāpat ielūkoties vairākās RIXC galerijas ekspozīcijās: Rasas un Raita Šmitu imersīvajā instalācijā Atmosfēriskais mežs, Kristīnes Krauzes-Sluckas izstādē Orgatopija un Lidijas Zaneripas izstādē Rolis. Platforma ļauj gūt ieskatu arī tiešsaistes simpozijā Sensorijs, RIXC Tīkla mākslas antoloģijā un RIXC mākslas rezidencēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja