Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Fotogrāfijas muzejā skatāma Isabelas Taljosas fotogrāfiju izstāde Low cost

No 9. augusta līdz 2. septembrim Latvijas Fotogrāfijas muzeja otrajā stāvā skatāma Isabelas Taljosas fotogrāfiju izstāde Low cost, pastāstīja muzeja pārstāve Baiba Rībere.Kā skaidro pati autore, šī sērija ir ceļojums uz desmit dažādām pilsētām desmit dažādās valstīs. Izvēle doties tieši uz šīm vietām tika izdarīta balstoties uz pašas autores uzstādītajiem noteikumiem – ceļojuma sākumpunktam vienmēr jābūt Madridei, katrā vietā jāuzturas trīs dienas, neviena valsts projekta laikā nedrīkst atkārtoties, bet par lidojumu jāmaksā ne vairāk kā 30 eiro.

Tādējādi ceļojuma plānošana autorei kļuva par sava veida matemātisko algoritmu.Taču sērija Low cost ir kas vairāk nekā autores ceļojuma piezīmes fotogrāfijās. Darbus iezīmē spēle starp laiku un telpu, kurā veikli tiek iesaistīts katrs izstādes vērotājs. Isabela Taljosa savos darbos izmanto ceļojumā apmeklēto vietu arhitektūru un interjerus - viesnīcu numuriņus, muzejus, pilis, baznīcas, pat privātmājas un skolas. Fotogrāfe pielieto dažādas foto manipulācijas, izmainot telpu dabiskās proporcijas un izaicinot skatītāja uztveri. Paralēli realitātes mijiedarbībai ar fikciju, sērijas Low cost fotogrāfijās jaušams tukšums un klusums, kurā vienīgā dzīvā būtne ir pati autore. Isabela Taljosa (Isabel Tallos) dzimusi 1983. gadā Madridē. Fotogrāfei ir Madrides Komplutenses Universitātes bakalaura grāds mākslas zinātnē un Madrides Fotogrāfijas skolas EFTI maģistra grāds mākslas fotogrāfijā. Isabelai Taljosai bijušas personālizstādes Spānijā, Lietuvā un Vācijā, autore piedalījusies vairākās grupas izstādēs Spānijā, Vācijā, Peru, Itālijā un Lietuvā. No 2006. līdz 2011. gadam fotogrāfe ieguvusi vairākus vietēja un starptautiska mēroga apbalvojumus Spānijā, bet 2008. gadā Isabela Taljosa ieguvusi Roberto Vijagraza stipendiju. 2011. gadā tika publicēta viņas grāmata Isabel Tallos. Low cost, kurā redzami ne tikai sērijas Low cost darbi, bet arī autores skices un piezīmes sērijas tapšanas laikā.

Isabela Taljosa izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 9. augustā plkst. 17, Latvijas Fotogrāfijas muzejā Rīgā, Mārstaļu ielā 8.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja