Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Galerijā 427 tiks atklāta Viktora Timofejeva personālizstāde

No 12. janvāra galerijā 427, kas šogad svinēs savu desmitgadi, būs apskatāma Ņujorkā dzīvojošā latviešu mākslinieka Viktora Timofejeva personālizstāde Pedagoģiskās spēles 1. Starpnieki un Ierobežojumi, informēja galerijas pārstāvji.

Viktors Timofejevs prezentēs instalāciju, kas sastāv no vietai specifiskas datorspēles un ar to saistītu materiālu teatralizētas sakārtošanas. Šī ir galerijas 66. izstāde, kas norisināsies līdz 17. februārim.

Viktors Timofejevs (dz. 1984, Rīga) ir Ņujorkā dzīvojošs mākslinieks. Timofejeva starpdisciplinārā radošā prakse ir balstīta personīgajā pieredzē, spekulatīvos priekšstatos un visā pa vidu. Strādājot ar ģeneratīvu programmatūru, video, gleznošanu, instalāciju un skaņu, Timofejevs apvieno šos medijus, lai veidotu daļēji iztēlotas vides. Viņš ieguva MFA grādu Piet Zwart institūtā Roterdamā un bakalaura grādu Hantera koledžā Ņujorkā. Viņš arī regulāri rīko video seansus, performances un klausīšanās sesijas sensorās deprivācijas apstākļos No Moon pasākumu telpā Bruklinā, kuru mākslinieks līdzdibināja 2018. gadā.

Nesenākās personālizstādes ietver DOG, Interstate Projects Ņujorkā (2021); God Objects, Futura/Karlin Studios Prāgā (2020); Kāpnes uz meloni Kim? Laikmetīgās mākslas centrs Rīgā (2017); un S.T.A.T.E. Drawing Room Londonā (2016). Nesenās grupu izstādes: Shallow Springs Kohta Kunsthalle Helsinkos (2023); Digitālā intimitāte Prāgas Nacionālajā galerijā (2021); 14. Baltijas triennāle CAC Viļņā (2021); Negaidītas tikšanās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (2019); A Barbarian In Paris Fondation Ricard Parīzē (2018); un Somewhere In Between Bozar Briselē (2018).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja